منظور از هاست و دامنه چیست و چه کاربردهایی دارند؟

99

هاست و دامنه دو ستون اصلی یک وب‌سایت هستند و اگر نباشند، هیچ سایتی وجود خارجی نخواهد داشت. هاست همان بستر میزبانی سایت شماست و دامنه، نامی است که برای آدرس سایتتان انتخاب می‌کنید.

بیایید کمی بیشتر با تعریف این دو مفهوم و کاربردهای آن‌ها آشنا شویم. بعد هم توضیح می‌دهیم که هاست و دامنه چطور به یکدیگر متصل می‌شوند و سایت شما را می‌سازند.

هاست چیست؟

وب‌سایت‌ها کلی فایل و تصاویر و داده‌های مختلف دارند. برای اینکه یک سایت برای کاربران در دسترس باشد، به فضایی نیاز دارید تا این فایل‌ها و داده‌ها روی آن ذخیره و نگهداری شود. اسم این فضا هاست یا میزبانی وب (Web Hosting) است.

پس در واقع هاست سرویسی است که بستر حضور وب‌سایت‌ها را در فضای اینترنت فراهم می‌کند و اصلی‌ترین کاربرد آن میزبانی از سایت شما و ارائۀ محتوای آن به کاربران اینترنت است.

البته هاست می‌تواند برای بکاپ‌گیری و نگهداری نسخه‌های پشتیبان وب‌سایت نیز استفاده شود.

در یک تقسیم‌بندی کلی، منابع هاست به‌صورت اختصاصی یا اشتراکی در اختیار سایت شما قرار می‌گیرد و می‌تواند در سرور فیزیکی یا مجازی مستقر باشد.

انواع هاست را بشناسید

در ادامه، پرکاربردترین انواع هاست را معرفی می‌کنیم.

  • هاست وردپرس

این نوع هاست مناسب آن دسته از صاحبان سایت‌های وردپرسی است که اهمیت ویژه‌ای برای سرعت و امنیت سایت خود قائل هستند. سایت‌هایی که همواره در حال رشد هستند و به منابع بیشتری نیاز دارند، می‌توانند از هاست حرفه‌ای وردپرس استفاده کنند.

این هاست بیشترین سازگاری را با قالب‌ها و افزونه‌های وردپرسی دارد و بیشترین سرعت و امنیت را برای سایت‌های وردپرسی فراهم می‌کند.

البته اگر صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید، بهتر است به‌سراغ گزینۀ بعدی بروید.

  • هاست ووکامرس

هاست ووکامرس برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی بهینه‌سازی شده است و تجربۀ کاربری را تا حد بسیار زیادی بهبود می‌بخشد. قابلیت‌های این هاست فقط به نصب افزونۀ ووکامرس محدود نمی‌شود، بلکه تمام جزئیات را برای ادارۀ یک فروشگاه اینترنتی را در نظر گرفته است؛ از مدیریت محصولات تا پردازش سفارش‌ها و خلق یک تجربۀ موفق از خرید آنلاین برای مشتریان.

  • هاست لینوکس

اگر جزو کاربران حرفه‌ای و توسعه‌دهندگان وب هستید، میزبانی وب در بستر لینوکس برایتان به معنای یک هاست امن و سازگار است. شما می‌توانید هاست لینوکس را از طریق سی‌پنل مدیریت کنید و همچنین برای توسعه و مدیریت سایت، دستتان حسابی باز است و آزادی عمل کامل دارید.

  • هاست دانلود

هاست دانلود بهترین و به‌صرفه‌ترین سرویس میزبانی برای سایت‌هایی است که حاوی فایل‌های حجیم مثل ویدیو، پادکست، موسیقی و نرم‌افزار هستند. این سایت‌ها به پهنای باند نامحدود و فضای ذخیره‌سازی کافی نیاز دارند؛ بنابراین هاست دانلود انتخاب مناسبی برای آن‌ها به نظر می‌رسد.

این را هم بگوییم که هاست دانلود یک میزبانی جانبی است و چون پایگاه داده ندارد، نمی‌توانید از آن به‌عنوان هاست اصلی سایت‌تان استفاده کنید.

  • هاست ایمیل

اگر به‌دنبال یک بستر مناسب برای میزبانی ایمیل‌های سازمانی می‌گردید، هاست ایمیل بهترین گزینه برای شماست. هاست ایمیل برای برقراری ارتباط حرفه‌ای با مشتریان به کمک شما می‌آید و اعتبار بیشتری به نام برندتان می‌بخشد. در واقع یک هویت منحصربه‌فرد سازمانی خواهید داشت که اعتماد مشتریان را به‌راحتی جلب می‌کند.

توجه داشته باشید که انتخاب بهترین هاست به نیازهای خاص وب‌سایت شما بستگی دارد. هرچند بعضی ویژگی‌ها مثل بکاپ‌گیری منظم، امنیت، مقیاس‌پذیری و آپ‌تایم بالا از جمله مواردی هستند که هر شرکت هاستینگ موظف به تأمین آن‌هاست و سرویس میزبانی شما باید از این قابلیت‌ها برخوردار باشد.

حالا که گفتیم هاست چیست، بیایید به‌سراغ آشنایی با دامنه برویم.

دامنه چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

دامنه هویت اختصاصی سایت شماست که کاربران با وارد کردن آن در مرورگر، می‌توانند وب‌سایت شما را ببینند. در واقع دامنه درست مثل آدرس یک مغازه است که اگر نباشد، هیچ‌کس نمی‌تواند آن را پیدا کند.

دامنه از دو بخش تشکیل می‌شود؛ نام دامنه و پسوند دامنه.

نام دامنه، هسته اصلی دامنه است و معمولاً نام تجاری برند، عنوان وب‌سایت یا کلیدواژه‌ای مرتبط با محتوای سایت برای آن انتخاب می‌شود. این نام باید اختصاصی و منحصربه‌فرد باشد و اگر شخص دیگری قبل از شما آن را ثبت کند، دیگر نمی‌توانید انتخابش کنید و باید به فکر یک نام جدید برای دامنۀ خود باشید.

پسوند دامنه هم در انتهای دامنه قرار می‌گیرد و نوع دامنه یا منطقۀ جغرافیایی آن را مشخص می‌کند. مثلاً .net و .com از جمله پسوندهای عمومی هستند و .ir و .uk جزو پسوندهای کشور محسوب می‌شوند.

مثلاً آدرس سایت دیجی‌کالا، www.digikala.com است. Digikala نام دامنه و .com پسوند دامنۀ این وب‌سایت است.

تا اینجا گفتیم هاست و دامنه چیست. حالا یک سوال مهم پیش می‌آید:

سرورها

هاست و دامنه چطور سایت را می‌سازند؟

هاست مثل خانه‌ای است که آن را اجاره کرده‌اید و نام دامنه مانند آدرس خانه عمل می‌کند. بدون میزبان یا بدون داشتن آدرس، سایت شما نمی‌تواند در فضای اینترنت وجود خارجی داشته باشد.

بعد از اینکه دامنه را ثبت کردید، باید آن را به شرکت هاستینگ (ارائه‌دهندۀ خدمات میزبانی وب) معرفی کنید تا با یکدیگر همگام شوند و کار کنند. البته برای جلوگیری از دردسرهای سینک‌کردن هاست و دامنه به‌صورت دستی، توصیه می‌کنیم هردو را از یک شرکت و در یک زمان بخرید.

اگر این کار را انجام دهید، دیگر نیازی به انجام کارهای فنی مربوط به پیوند هاست و دامنه با هم ندارید. می‌توانید بلافاصله شروع به ایجاد وب‌سایت خود کنید و هویتتان را در فضای وب بسازید.

هاست و دامنه

از کجا هاست و دامنه بخریم؟

پیشنهاد می‌کنیم سرویس‌دهنده‌ای را انتخاب کنید که خدمات فروش هاست و دامنه را به‌طور هم‌زمان ارائه دهد و بتوانید هر دو سرویس را از یک شرکت تهیه کنید. معیار بعدی هم پشتیبانی لحظه‌ای و سرعت پاسخ‌گویی بالا به مشتریان است.

هر مشکلی که برای سایت پیش می‌آید، باید در کمترین زمان ممکن حل شود؛ وگرنه می‌تواند باعث ریزش کاربران و کاهش فروش (در سایت‌های فروشگاهی) شود. به همین دلیل است که بر کیفیت خدمات پشتیبانی تأکید داریم.

بهترین هاست و دامنه را از لیموهاست بخواهید!

لیموهاست یکی از معتبرترین هاستینگ‌‌های ایرانی است که امکان خرید انواع هاست و ثبت دامنه را فراهم کرده‌ است تا کاربران بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن، از این دو سرویس استفاده کنند و سایت خود را راه بیندازند.

پشتیبانی لیموهاست یکی از نقاط قوت این هاستینگ است. میانگین زمان پاسخ‌گویی به تیکت‌های مشتریان توسط کارشناسان خبره کمتر از ۵ دقیقه است؛ بنابراین نیازی به نگرانی از بابت رفع مشکلات سایت ندارید.

پیشنهاد می‌کنیم همین حالا سری به وب‌سایت لیموهاست بزنید و از بین پلن‌های میزبانی‌شان، هاست و دامنه مورد نیازتان را با قیمتی به‌صرفه تهیه کنید.

۱۰۰%
  • عالی
1 نظر
  1. علی می گوید

    توضیحات عالی بود و مفهوم هاست و دامنه به خوبی ساده شده و قابل فهم بود
    با تشکر از شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + 16 =