سامانه مودیان

98

سامانه مودیان

سامانه مودیان یک پلتفرم آنلاین است که برای ثبت و گزارش‌دهی درآمدهای اشخاص حقیقی و حقوقی ایجاد شده است. این سامانه با هدف ساده‌سازی فرآیندهای مالیاتی و افزایش شفافیت در گزارش‌های مالی راه‌اندازی شده است. کاربران می‌توانند از طریق این سامانه اطلاعات درآمدی حاصل از فروش کالا و خدمات خود را ثبت کنند. علاوه بر این، شرکت‌های معتبر و نرم‌افزارهای میانجی نیز به کاربران کمک می‌کنند تا به آسانی درآمدهای خود را در سامانه مودیان وارد کنند. هدف اصلی این سامانه، بهبود مدیریت مالیات‌ها و ارتقای شفافیت مالی است.

مشمواین سامانه مودیان

با پیشرفت علم و تکنولوژی، سازمان امور مالیاتی کشور تصمیم به راه‌اندازی سامانه مودیان گرفت. مودیان می‌توانند از طریق این سامانه گزارش‌های درآمدی خود را ثبت کرده و مالیات خود را پرداخت کنند. همانطور که پیش‌تر اشاره شد، هدف اصلی از ایجاد این سامانه جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش شفافیت در حوزه مالیات است. تمامی افراد حقیقی و حقوقی که ملزم به پرداخت مالیات هستند، باید در این سامانه ثبت‌نام کنند.

زیر سامانه مودیان معتمد هوشمند تکسا

شرکت معتمد هوشمند تکسا در تیرماه ۱۴۰۲ با هدف ایجاد بستری نوین برای ارائه خدمات مالیاتی برای مودیان حقیقی و حقوقی تاسیس شد. این شرکت با سهامداری شرکت های توسعه فن افزار توسن، توسعه سامانه های نرم افزاری نگین و تراکنش همراه ایمن با دریافت مجوز نوع اول معتمد مالیاتی از سازمان امور مالیاتی به عنوان بازوی مورد اعتماد این سازمان برای ارائه خدماتی چون ارائه مجموعه مالیاتی از قبیل ایجاد بستر سخت افزاری و نرم افزاری لازم جهت صدور صورتحساب برای مودیان ، نصب و راه اندازی تجهیزات مورد نیاز برای صدور صورتحساب الکترونیکی ، آموزش مورد نیاز مودیان مالیاتی برای استفاده از تجهیزات ، پشتیبانی و بروزرسانی نرم افزار و سخت افزار تجهیزات و تامین زیرساخت تراکنشی در بستر امن، جهت خدمت رسانی به مودیان پای به عرصه اقتصادی کشور گذاشته است.

درخواست پیش فاکتور

اهمیت سامانه مودیان

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سازمان امور مالیاتی سامانه مودیان را تأسیس کرد، بررسی دقیق‌تر تراکنش‌ها و جلوگیری از فرار مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی بود. فرار مالیاتی به عنوان یک جرم محسوب می‌شود، زیرا دولت بخش بزرگی از هزینه‌های خود را از طریق دریافت مالیات تأمین می‌کند. برای مقابله با این مشکل، سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به راه‌اندازی سامانه مودیان کرده است. این سامانه با ثبت و نظارت بر درآمدها و تراکنش‌ها، به شفافیت بیشتر و کاهش تخلفات مالیاتی کمک می‌کند. از این رو، سامانه مودیان نقش مهمی در بهبود نظام مالیاتی و افزایش اعتماد عمومی به این سیستم دارد.

سامانه مودیان چیست

مشمولین سامانه مودیان

تمامی افرادی که کسب و کار دارند یا جزو اشخاص حقوقی هستند، ملزم به پرداخت مالیات و ثبت نام در سامانه مودیان می‌باشند. مودی به فردی اطلاق می‌شود که باید مالیات خود را پرداخت کند. همچنین، مشاغلی که برای کالا و خدمات خود رسید ارائه می‌دهند، باید در این سامانه ثبت نام کنند. این الزام به معنای آن است که حتی برخی مشاغلی که نیاز به پرداخت مالیات ندارند، اما موظف به ارائه رسید به مشتریان هستند، نیز باید در سامانه مودیان ثبت نام نمایند. به طور کلی، تمامی افرادی که کالا و خدمات عرضه می‌کنند، فعالان اقتصادی و کلیه اشخاص حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید در این سامانه ثبت نام کنند.

  • جنبه ‌‌های قانونی و مقرراتی اشخاص مشمول مالیاتی

بر اساس قوانین و مقررات تصویب شده، اشخاص زیر می‌توانند در سامانه مودیان ثبت‌نام نمایند:

افرادی که به سن قانونی رسیده‌اند، یعنی افراد ۱۸ سال به بالا. همچنین، افرادی که دارای کارت ملی و شناسنامه معتبر هستند و کد ملی دارند، می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام کنند. تمامی افرادی که سن قانونی دارند، قادر به ثبت‌نام و استفاده از خدمات سامانه مودیان هستند. علاوه بر این، برخی از خدمات سامانه به طور خاص برای اشخاص حقوقی و مشاغل ویژه طراحی شده است که در صورت نیاز می‌توانند از این سامانه بهره‌برداری کنند.

مشمولین سامانه مودیان

  • تکالیف مودیان مالیاتی

همان‌طور که در قسمت بالا ذکر شد، برخی افراد حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات هستند و این افراد مودیان مالیاتی نامیده می‌شوند. افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید یک سری تکالیف را انجام دهند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

اولین وظیفه هر مودی، ثبت‌نام در سامانه مودیان است. این افراد باید در این سامانه ثبت‌نام کرده و تمامی فعالیت‌های مالیاتی خود را از طریق این سامانه انجام دهند. علاوه بر این، مودیان مالیاتی باید پایانه فروشگاهی تهیه کرده و در کسب و کار خود از آن استفاده کنند.

مودیان مالیاتی موظفند برای خدمات و کالاهایی که به فروش می‌رسانند، صورتحساب الکترونیکی تهیه کرده و آن را به خریدار تحویل دهند. شما می‌توانید از طریق سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیکی تهیه کنید.

مودیان باید اطلاعات مربوط به دستگاه پوز و شناسه یکتا را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند. در صورت وجود هرگونه مشکل یا نقص فنی در این اطلاعات، سازمان امور مالیاتی در هنگام صدور صورتحساب الکترونیکی مطلع خواهد شد.

اگر برخی کسب و کارها به دلایل مختلف تعطیل شوند یا فعالیت نکنند، صاحبان این کسب و کارها موظفند ظرف ۱۰ روز این موضوع را به سازمان امور مالیاتی کشور اطلاع دهند. همچنین، در صورت تغییر محل کسب و کار، صاحب شغل باید این موضوع را به سازمان امور مالیاتی اطلاع داده و آدرس جدید را ارائه دهد.

سوالات متدوال

اشخاص مشمول اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان کدامند؟

تمامی صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان میشوند.

آیا تایید صورتحساب الکترونیکی به صورت کلی و گروهی امکان پذیر است؟

بله امکان پذیر است. اگر یک یا چند صورتحساب الکترونیکی انتخاب کنید امکان رد کلی و گروهی امکان پذیر است.‌

کلام آخر

در این مقاله به صورت گسترده و شفاف سامانه مودیان را برای شما شرح دادیم. شما میتوانید با ثبت نام در این سامانه مالیات خود را پرداخت نمایید و از دیگر خدمات این سامانه بهره مند شوید. از این که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.‌‌‌

  • این مطلب رپورتاژ آگهی است و مجله آنلاین عصر ۵شنبه صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمی‌کند و در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + هفده =