بهترین زمان برای خوابیدن و بیدار شدن چه زمانی است؟

124

در بهترین حالت شما باید زود به تخت خواب بروید و صبح هم زود بیدار شوید تا بتوانید یک روز مفید و پربار داشته باشید. اما بعضی تعهدات مانند تعهدات شغلی و یا مراقبت از فرزند، زود خوابیدن را دشوار میکند. دو فاکتور اساسی برای تعیین زمان خوابیدن وجود دارد یکی میزان خواب مورد نیاز شما و دیگری ثبات زمان خوابیدن. خوابیدن در ساعاتی که هوا رو به تاریکی میرود راحت تر است و به شما این اجازه را میدهد تا به اندازه کافی بخوابید. اگر برای تنظیم خواب خود با توجه به شرایط زندگیتان به کمک نیاز دارید، در این مطلب از بهترین زمان خوابیدن و بیدار شدن آگاه شوید.

بهترین ساعت خواب

به طور ایده آل افراد تمایل دارند زودتر بخوابند تا صبح نیز راحت تر و زودتر بیدار بشوند. اگر دقت کرده باشید به طور طبیعی تمایل به خوابیدن و خواب آلودگی بعد از غروب آفتاب بیشتر میشود. ساعت دقیق خوابیدن بستگی به ساعت بیدار شدن شما دارد.

ریتم شبانه روزی بدن ما چگونه کار میکند؟

این ریتم، برنامه خواب و بیداری مغز شما در شبانه روز است. درواقع ساعت درونی بدن است. همه افراد، هوشیاری طبیعی و خواب آلودگی را در زمان های خاصی از شبانه روز احساس میکنند.

بیشترین میزان خواب آلودگی ساعت یک تا سه بعد از ظهر و ساعت دو تا چهار صبح است.

هر چقدر که شما بهتر بخوابید در طول روز کمتر نیاز به خوابیدن خواهید داشت. ریتم شبانه روزی برنامه طبیعی خوابیدن و بیدار شدن شما است. اگر عادت به خوابیدن و بیدار شدن در زمان خاصی دارید مغز شما نیز با این ساعت ها هماهنگ میشود. به همین دلیل است که در طولانی مدت بدون زنگ هشدار ساعتتان بیدار میشوید. ریتم شبانه روزی شما زمانی بهم میریزد که نامنظم بخوابید و هر روز در یک ساعت متفاوت به تخت خواب بروید. بدین صورت در طول روز نیز نیاز به خوابیدن دارید.

بهترین زمان برای بیدار شدن

به چه مقدار خواب احتیاج داریم؟

بسیاری از متخصصان توصیه میکنند افراد بزرگسال به حداقل ۷ ساعت خواب شبانه احتیاج دارند. در جدول زیر مقدار خواب مورد نیاز با توجه به سن آورده شده است.

سن ساعات مورد نیاز خواب
۰ تا ۳ ماهگی ۱۴ تا ۱۷ ساعت خواب در شبانه روز
۴ تا ۱۲ ماهگی ۱۲ تا ۱۶ ساعت خواب در شبانه روز
۱ تا ۲ سالگی ۱۱ تا ۱۴ ساعت خواب در شبانه روز
۳ تا ۵ سالگی ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب در شبانه روز
۹ تا ۱۲ سالگی ۹ تا ۱۲ ساعت خواب در شبانه روز
۱۳ تا ۱۸ سالگی ۸ تا ۱۰ ساعت خواب در شبانه روز
۱۸ تا ۶۰ سالگی حداقل ۷ ساعت خواب در شب
۶۱ تا ۶۴ سالگی ۷ تا ۹ ساعت خواب در شب
۶۵ سال به بالا ۷ تا ۸ ساعت خواب در شب

عوارض کم خوابیدن

اگر در طول روز احساس خواب آلودگی میکنید ممکن است به علت خواب ناکافی در شب باشد. با وجود این وضعیت، ممکن است شما دچار تصادف، کج خلقی و فراموشی شوید. خواب ناکافی در طولانی مدت باعث مشکلاتی در سلامتی بدن میشود مانند:

  • بیمار شدن با فاصله های کم
  • افزایش فشار خون
  • دیابت
  • مشکلات قلبی
  • چاقی
  • افسردگی

عوارض زیاد خوابیدن

با وجود اینکه عوارض کم خوابیدن بیشتر مورد بحث بوده است اما تحقیقاتی بر روی عوارض زیاد خوابیدن نیز انجام شده است. زمانی که احساس میکنید به بیشتر از ۸ تا ۹ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارید شما دچار پر خوابی شده اید. خوابیدن بیش از اندازه نیز عوارضی مانند افسردگی، کج خلقی و مشکلات قلبی عروقی دارد. همچنین نیاز به خوابیدن بیش از اندازه میتواند گویای یک مشکل زمینه ای در سلامت شما باشد مانند اضطراب، افسردگی، آپنه خواب، پارکینسون، دیابت، چاقی، مشکلات تیرویید و آسم.

چه زمانی برای به خواب رفتن بهتر است؟

بهترین زمان برای خوابیدن در شب زمانی است که برای سن شما پیشنهاد شده است. درواقع ۷ ساعت قبل از ساعتی که صبح بیدار میشوید باید به خواب بروید. برای مثال اگر باید ساعت ۶ صبح بیدار شوید بهترین زمان برای خوابیدن شما ساعت ۱۱ شب است. بهتر است در تعطیلات و آخر هفته ها نیز به این قانون پایبند باشید و دیرتر به خواب نروید تا خواب شما تنظیم شود.

بهتر است شب زودتر بخوابید و صبح نیز زودتر از خواب بیدار شوید. اما باز هم ممکن است این روش به دلیل شرایط زندگی و شغلی برای بسیار از افراد مناسب نباشد. مهمترین موضوع این است که خواب کافی در شبانه روز را داشته باشید. برای اطمینان از کیفیت خواب بهتر است هر روز در ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید. اگر برای به خواب رفتن مشکل دارید و همچنین با وجود خواب سالم در شب نیاز به خواب روزانه دارید با پزشک خود مشورت کنید زیرا که ممکن است این موضوع به اختلال خواب مربوط باشد.

۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.