ناخن های محکم و سالم نشان دهنده سلامت عمومی بدن هستند اما گاهی ناخن ها شکننده و ضعیف میشوند. خبر خوب این است که همیشه با تغییر عادت ها و سبک زندگی میتوان ناخن های محکم و قوی داشت. در ادامه ۱۵ نکته ارائه میکنیم که به شما کمک میکند ناخن هایی محکم داشته باشید.
نکات داشتن ناخن های محکم
۱.مکمل بیوتین مصرف کنید
بیوتین که به ویتامین H و ویتامین B7 هم شناخته میشود، یک نوع ویتامین از گروه B است. به دلیل اینکه بیوتین، یک ویتامین محلول در آب است، در بدن جمع نمیشود پس میتوان با آسودگی خاطر آن را مصرف کرد. ویتامین بیوتین به سلامت مو و ناخن کمک کرده و همچنین باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی هم میشود. بیوتین در غذاهایی نظیر ماهی ساردین، تخم مرغ پخته شده و حبوبات یافت میشود. برای اینکه مطمئن شوید مصرف مکمل بیوتین برای شما بی خطر است بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
-
تماس با آب را به حداقل برسانید
تماس بیش از اندازه ناخن ها با آب باعث ضعیف و شکننده شدن آن میشود. برای شستن ظرف از دستکش استفاده کرده و زمان حمام کردن خود را کمتر کنید.
-
به اندازه کافی آب بنوشید
به طور کلی نوشیدن آب به مقدار کافی یک نکته حیاتی برای سلامتی عمومی بدن است. رطوبت کم باعث شکستن و پوسته پوسته شدن ناخن میشود پس نوشیدن آب کافی به حفظ رطوبت ناخن و محکم شدن آن کمک میکند.
-
به رژیم غذایی خود دقت کنید
رژیم غذایی خود را بررسی کرده و مطمئن شوید تمام ویتامین ها و مواد معدنی را به اندازه کافی دریافت میکنید. کمبود ویتامین و مواد معدنی، سلامتی عمومی بدن از جمله سلامت ناخن ها را به خطر می اندازد.
-
به محصولاتی که استفاده میکنید دقت کنید
بسیاری از محصولات ناخن مانند لاک ها میتوانند باعث ضعیف شدن ناخن ها شوند. پاک کننده های لاک مانند استون نیز به ناخن ها آسیب میزند. بهتر است از پاک کننده های بدون استون استفاده کنید.
-
از زدن لاک ژل و کاشت ناخن خودداری کنید
کاشت ناخن یک راه آسان برای بلند کردن ناخن برای کسانی است که مشکل رشد ناخن دارند، اما انجام دادن دائمی آن باعث شکننده شدن و پوسته پوسته شدن ناخن میشود. اگر این کار را انجام میدهید بهتر است هر چند وقت یکبار به ناخن های خود استراحت دهید. قرار گرفتن در معرض اشعه UV که لاک ژل با آن خشک میشود یک عامل خطر برای سرطان است و استفاده مداوم از این دستگاه ها به پوست دست و ناخن آسیب میزند.
-
به ناخن های خود استراحت دهید!
با وجود اینکه لاک همیشه زیبا به نظر میرسد اما بهتر است به ناخن های خود استراحت دهید و لاک نزنید. به این صورت که بعد از یک هفته داشتن لاک، آن را با پاک کننده بدون استون پاک کرده و برای یک هفته لاک نزنید.
-
ناخن های خود را کوتاه کنید
ناخن های بلند مستعد شکستن هستند اما ناخن های کوتاه کمتر در معرض آسیب قرار دارند.
-
از ناخن های بجای ابزار استفاده نکنید!
برای انجام دادن کارهایی مانند باز کردن نوشابه به جای ناخن از نوک انگشتان استفاده کنید. استفاده از ناخن برای انجام دادن این قبیل کارها باعث شکستن و ضعیف شدن ناخن ها میشود.
-
از مرطوب کننده استفاده کنید
بعد از پاک کردن لاک و یا شستن دست ها بهتر است از کرم های مرطوب کننده مخصوص دست یا ناخن استفاده کنید.
-
از مواد ضدعفونی کننده استفاده نکنید
اگر از الکل و یا مواد ضدعفونی کننده برای دستهایتان استفاده میکنید بهتر است آن را روی ناخن هایتان نزنید و یا چند بار در روز آن را تکرار نکنید. استفاده از این مواد باعث خشک شدن ناخن ها میشود که در نهایت به شکستن آنها منجر میشود.
-
به روش کوتاه کردن ناخن هایتان دقت کنید
ناخن های خود را فقط از یک جهت کوتاه کنید. حرکات رفت و برگشتی روی ناخن باعث ضعیف شدن آن میشود.
-
محصولات شوینده را با احتیاط مصرف کنید
هنگام تمیز کردن وسایل و خانه از دستکش استفاده کنید تا شوینده با ناخن ها تماس نداشته باشد. مواد موجود در شوینده ها به ناخن ها آسیب میزند.
-
به شامپوی خود توجه کنید!
شامپوهایی که خشک است و مخصوص از بین بردن چربی موها است میتواند به ناخن ها آسیب زده و آن ها را شکننده کند. اگر از این نوع شامپوها استفاده میکنید میتوانید به مدت چند هفته نوع آن را عوض کنید و ببینید آیا تغییری در ناخن هایتان ایجاد میشود یا نه.
-
با پزشک متخصص پوست مشورت کنید
اگر نکات گفته شده را به مدت چند هفته امتحان کردید و تغییری در وضعیت ناخن هایتان ایجاد نشد بهتر است با پزشک متخصص پوست صحبت کنید. اگر نیاز باشد پزشک به شما درمان های خاصی ارایه میدهد.
در آخر به ناخن های خود توجه کنید
ناخن ها پیام رسان های خوبی برای دانستن وضعیت سلامتی بدن هستند. اگر از روش های خاصی استفاده کردید و نتیجه نگرفتید نشان دهنده وجود مشکل خاصی در بدن شماست و باید با کمک پزشک متخصص به صورت ریشه ای آن را حل کنید.
- عالی