جلوگیری از پوکی استخوان با مصرف آلو خشک

73

مصرف ۵ تا ۶ آلو خشک در روز ممکن است از تحلیل رفتن استخوان و پوکی استخوان جلوگیری کند.

پوکی استخوان یا از دست رفتن توده و تراکم استخوان در بسیاری از مردم به ویژه افراد بالای ۵۰ سال مشاهده می شود که این بیماری منجر به افزایش خطر شکستگی استخوان ها می گردد.

طی یک تحقیق مشخص شد که خوردن ۵ تا ۶ دانه آلو در روز می تواند توده و تراکم استخوان را حفظ کرده و از توسعه پوکی استخوان جلوگیری کند.

همین محققان در مطالعه دوم پی بردند که از دست دادن سلامت استخوان مرتبط با فرایندهای التهابی در بدن بوده و آلو خشک به عنوان یک میوه ضد التهاب شناخته شد.

پوکی استخوان بیماری بوده که در آن تراکم و توده استخوانی فرد از دست رفته و احتمال شکستگی استخوان ها را افزایش می دهد. طبق گزارش بنیاد ملی پوکی استخوان، حدود ۱۰ میلیون آمریکایی مبتلا به این عارضه بوده و ۴۴ میلیون دیگر نیز فاقد تراکم استخوان هستند که این مساله آن ها را در معرض خطر پوکی استخوان قرار می دهد.

نیمی از زنان بالای ۵۰ سال و از هر چهار مرد یک نفر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند. از دست دادن توده و تراکم استخوان می تواند در هر سنی رخ دهد. با این حال، پوکی استخوان در میان افراد مسن تر شایع تر است.

پوکی استخوان بیشتر در زنان یائسه مشاهده می شود. در سال های ۲۰۱۸ – ۲۰۱۷، ۱۹.۶ درصد از زنان بالای ۵۰ سال به این بیماری مبتلا بودند که این عدد درصد بالاتری نسبت به تعداد زنان مبتلا به حملات قلبی، سکته قلبی یا سرطان پیشرفته سینه بود.

استخوان های لگن، مهره های نخاع و مچ دست شایع ترین محل شکستگی های استخوان به دلیل پوکی استخوان است، هر چند که شکستگی می تواند در هر استخوانی رخ دهد. برای افراد مسن، شکستگی های لگن می تواند بسیار شدید باشد.

یک آزمایش تصادفی کنترل شده جدید نشان داد که مصرف ۵ تا ۶ آلو خشک در روز می تواند مانع از پیشرفت پوکی استخوان در زنان یائسه در مقایسه با گروه شاهد که این میوه را مصرف نکرده بودند، گردد.

این دومین مطالعه محققان دانشگاه ایالت پن است. اول، طی یک مطالعه مشاهده ای به بررسی ارتباط بین نشانگرهای التهابی و از دست رفتن تراکم معدنی استخوان پرداختند که این مطالعه هنوز منتشر نشده است.

دکتر دی سوزار عنوان کرد که “التهاب ممکن است یک واسطه مهم برای از دست رفتن استخوان پس از یائسگی و هدف بالقوه برای درمان های تغذیه ای باشد”.

این تحقیق با حمایت هیئت مدیره دانشگاه کالیفرنیا در نشست سالانه انجمن یائسگی آمریکای شمالی در آتلانتا، جورجیا در اکتبر ۲۰۲۲ ارائه شد.

سلامت استخوان با آلو خشک

چرا آلو خشک برای جلوگیری از پوکی استخوان؟

دکتر سوارز توضیح داد که محققان سال هاست به دنبال یافتن ارتباط بین آلو خشک و سلامت استخوان هستند.

وی اظهار داشت “آخرین تحقیقات ما نشان دهنده بزرگترین آزمایش در این زمینه با گروهی متشکل از بیش از ۲۰۰ زن یائسه به منظور بررسی ارتباط بین آلو خشک و سلامت مطلوب استخوان است”.

دکتر سوارز عنوان کرد که با آزمایش بزرگتر، آن ها می خواستند بر اساس تحقیقات موجود به تایید و تکرار یافته های آزمایشات کوچک تر که نشان می داد آلو خشک ممکن است یک مداخله غذایی امیدبخش و غیردارویی برای حفظ سلامت، تراکم و استحکام استخوان باشد، بپردازند.

دکتر مری جین سوزار بیان کرد که “مطالعه ما اولین مطالعه ای است که نشان می دهد مصرف روزانه ۵ تا ۶ آلو خشک از تحلیل رفتن تراکم مواد معدنی استخوان در لگن جلوگیری می کند، چون شکستگی های لگن معمولا منجر به بستری شدن مردان و زنان مسن در بیمارستان، کاهش کیفیت زندگی و از دست دادن استقلال آن ها می شود”.

وی همچنین افزود “افرادی که روزانه آلو خشک مصرف می کردند در مقایسه با افراد دیگر کمتر دچار خطر شکستگی لگن می شوند”.

محققان همچنین دریافتند که “روند مشابهی نشان می دهد که با مصرف آلو خشک استحکام استخوان تیبیا و تراکم حجمی قشری استخوان حفظ می شود، در حالی که در گروه شاهد بدتر شدن این پارامترها مشاهده شد”.

محققان شرکت کنندگان را به سه گروه تقسیم کردند. گروه اول، گروه شاهد بودند که آلو خشک مصرف نمی کردند. گروه دیگر روزانه بین ۵ تا ۶ آلو خشک مصرف کرده و گروه سوم روزانه ۱۰ تا ۱۲ آلو خشک مصرف می کردند.

فواید آلو خشک برای افرادی که روزانه ۵ تا ۶ عدد از این میوه را مصرف می کردند، بیشتر بود، در حالی که خوردن بیشتر این میوه هیچ فایده ای نداشت.

دکتر دی سوزار عنوان کرد “تفاوت های اصلی این است که میزان تحلیل استخوان در گروهی که روزانه ۵ تا ۶ آلو خشک مصرف می کردند ۱۵ درصد در مقایسه با ۴۱ درصد در گروهی که روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ آلو خشک مصرف می کردند، بود”.

دکتر مری جین دی سوزا عنوان کرد:

“علاوه بر این، شاهد بودیم که توده استخوانی در گروهی که ۶ آلو خشک مصرف می کردند در مقایسه با گروه شاهد حفظ شد – این یافته ها در گروه مصرف کننده ۱۰ تا ۱۲ آلو مشاهده نشد. این یافته ها ظرف شش ماه قابل مشاهده بود و تا ۱۲ ماه ادامه داشت”.

وی همچنین افزود “در این آزمایش مشاهده کردیم که نمره ارزیابی خطر شکستگی در کل لگن در گروه زنانی که ۵ تا ۶ آلو و بین ۱۰ تا ۱۲ آلو در روز مصرف می کردند، در مقایسه با گروه شاهد افزایش پیدا نکرد. این مساله پیشنهاد می دهد که خوردن آلو خشک بیشتر باعث افزایش سلامت استخوان نمی شود.

چگونه آلو خشک به استخوان ها کمک می کند

چگونه آلو خشک به سلامت استخوان ها کمک می کند؟

دکتر سورزا بیان کرد:

اگرچه لزوما مشخص نیست که چه چیزی در آلو خشک وجود دارد که منجر به اعمال تاثیر مطلوب بر استخوان ها می شود، اما این میوه کامل حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی مهم از جمله بور، پتاسیم، مس و ویتامین K برای استخوان هاست. آلو حاوی پلی فنول ها – ترکیبات زیست فعال که به نظر می رسد نقش مهمی در تشکیل استخوان ایفاء می کنند، نیز می باشد”.

وی همچنین به اثرات ضد التهابی آلوخشک اشاره کرده و بیان کرد که آن ها به طور خاص این اثر را مورد مطالعه قرار داده و به زودی گزارش خود در این زمینه منتشر خواهند کرد.

وی افزود “مایلیم ابن تحقیقات مرتبط با سلامت استخوان را ادامه داده و به گسترش تحقیقات در رابطه با تاثیر آلو خشک بر محور وده – استخوان و ارتباط میان آن ها بپردازیم.

مواد غذایی مناسب برای سلامت استخوان

میشل روتنشتاین متخصص تغذیه قلب و عروق روش های حفظ استخوان سالم را پیشنهاد کرد:

  • “راهکارهای تغذیه ای دیگر که ممکن است به جلوگیری از پوکی استخوان و حمایت از استحکام استخوان ها کمک کند مصرف مقادیر کافی کلسیم، ویتامین D، منیزیم، پتاسیم و ویتامین K در غذاهاست”.
  • “به شدت توصیه شده کلسیم را از غذاهایی مانند ماهی ساردین، ماست یا سبزی های تازه دریافت کنید. غذاهای دیگر غنی از ویتامین K، منیزیم و پتاسیم شامل سبزیجات برگدار مانند چغندر و کلم پیچ است.
  • میشل روتنشتاین اضافه کرد “برای کسانی که به دنبال مصرف مکمل ها بری حفظ سلامت استخوان های خود هستند، توصیه می کنم از مصرف مکمل های کلسیم با دوز بالای ۵۰۰ میلی گرم به دلیل توانایی آن در ایجاد کلسیفیکاسیون در شریان ها جلوگیری کنند.”
۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 5 =