اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟

325

ازدواج همیشه مسیری را که زوجین مد نظر دارند و می خواهند را دنبال نمی کند. در واقع همه ازدواج ها می توانند روزی به مرحله ای برسند که زوجین نتوانند به زندگی مشترک ادامه دهند. در این صورت طلاق تنها راه پایان دادن به زندگی سخت و دشوار آنها است.

زن یا مرد می توانند تقاضای طلاق کنند، اما یکی از مهم ترین سوالاتی که در هنگام ثبت این درخواست توسط زن مطرح می شود این است که آیا در صورت درخواست طلاق از طرف زن ، مهریه به او تعلق می گیرد یا خیر؟ برای دریافت پاسخ این سوال با ما همراه باشید.

مالکیت زن بر مهریه

ابتدا باید با مفهوم مهریه و مالکیت زن بر مهریه خود آشنا شویم. در چنین شرایطی ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی در مورد مالکیت زن بر این حقوق چنین می گوید:

“به محض درآمدن زن به عقد مرد، زن مالک مهریه می باشد و می تواند هر نوع تصرفی  که بخواهد در آن داشته باشد.”

در این ماده، قانون مدنی به خوبی تعریف شده است و پس از انعقاد عقد، مهریه به مالکیت زن در می آید و زن می تواند هر وقت بخواهد تمام یا نصف آن را مطالبه کند.

با توجه به مفهوم این ماده، اگر طلاق از سمت زن باشد، باز هم می توان به این سوال که آیا مهریه به او تعلق میگیرد یا نه پاسخ داد.

شایان ذکر است مفهوم این ماده عمدتاً در مورد مهریه عندالمطالبه صدق می کند و در مورد این مهریه، زوجه باید صبور باشد تا مرد تمکن مالی برای پرداخت مهریه را داشته باشد.

در طلاق غیر توافقی اگر درخواست طلاق از سوی زن باشد مهریه تعلق میگیرد؟

با وجود مشکلات فراوان، طلاق یک طرفه بدون توافق همچنان آرزوی بسیاری است.

در این طلاق ها، تا زمانی که ادله اثبات عسر و حرج محکم و غیرقابل انکار نباشد، راه بسیار سختی خواهد بود و زوجه لازم به مشورت با وکیل طلاق خود می باشد.

 با وجود سختی های طلاق، هنوز هم بسیاری از افراد برای طلاق از این طریق اقدام می کنند.

یکی از مهمترین و شاید تنها مزیت های طلاق بدون رضایت نسبت به طلاق توافقی، امکان دریافت مهریه کامل است. اصولاً اگر زن بتواند با ارائه مدارک لازم طلاق یک طرفه بگیرد، مرد باید مهریه را بپردازد.

همچنین مرد اگر توانایی پرداخت فوری مهریه را داشته باشد باید آن را بپردازد در غیر این صورت بر اساس وضعیت او، دادگاه تقسیط مهر خواهد کرد.

شرایط درخواست طلاق از طرف زن

با توجه به مقررات فقهی که در آن، اختیارات مرد برای طلاق ذکر شده؛ در ابتدا ممکن است به نظر برسد که زن حق فسخ نکاح را ندارد، اما با توجه به قانون متوجه می‌شویم که برای اجرای درخواست اینگونه طلاق ها تدابیری صورت گرفته است،تا زن بتواند در صورتی که لازم است، تقاضای طلاق کند.

در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی آمده است: مرد هر زمان که بخواهد توانسته تقاضای طلاق کند و برای تحقق آن باید به داوری مراجعه و گواهی عدم توافق بگیرد.

 اما زن در سه حالت می تواند تقاضای طلاق کند:

  1.  داشتن حق طلاق، اگر مرد به زن وکالت طلاق داده باشد زن می تواند تقاضای طلاق کند.
  2. داشتن یکی از دوازده شرط طلاق مندرج در دفاتر ازدواج و با امضای زوج می توان تقاضای طلاق از سوی زن را پیگیری کرد. با امتحان یکی از این روش ها، اگر زن درخواست طلاق کند، به او صداق می دهند. که اصلی ترین آنها عبارتند از:
  3. عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه یا بیشتر
  4. خشونت شوهر
  5. بیماری کشنده و لاعلاج مرد
  6. جنون شوهر در صورت عدم امکان فسخ.
  7. اشتغال شوهر به طوری که به حیثیت و مصالح خانوادگی زن لطمه وارد کند.
  8. اعتیاد به شوهر اگر ادامه زندگی سخت باشد.
  9. مرد به بیش از ۵ سال حبس محکوم شود.

شرایط درخواست طلاق از طرف زن

شما میتوانید از طریق یک وکیل طلاق با تجربه، از تمامی شرایط و قوانین مربوط به طلاق غیرتوافقی، آگاهی بدست آورید.

  1. اگر زن بتواند عسر و حرج خود را ثابت کند، تقاضای طلاق و مهریه زن احراز می شود. از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  2. شواهدی از خیانت شوهر
  3. نداشتن رابطه جنسی برای مدت طولانی
  4. رابطه جنسی نامتعارف
  5. دوری طولانی زوجین از یکدیگر
  6. عدم تامین مسکن در بازه زمانی طولانی
  7. رها کردن زن توسط مرد

دادگاه به سایر مواردی که دادخواست طلاق زن را ثابت کند رسیدگی خواهد کرد.

شرایط اعطای مهریه به زن در تقاضای طلاق

مهریه حقی است که قانون برای زن در نظر گرفته است و با جاری شدن عقد، مهریه در اختیار زن قرار میگیرد و هر وقت بخواهد می تواند آن را مطالبه کند.

اگر حق طلاق به زن سپرده شود، مهریه گرفتن منوط به حدود اختیارات مندرج در وکالت است که تمامی این موارد باید توسط دادگاه بررسی گردد .

در صورتی که تقاضای طلاق از سوی زن باشد و مشکلی در آن وجود داشته باشد، زن با اثبات عسر و حرج و عسر و حرج می تواند طلاق بگیرد و دادگاه بر اساس قانون مهریه که جدیداً تصویب شده، میزان مهریه را تعیین می کند. زن درخواست خود را ارائه می کند و تصمیم نهایی توسط دادگاه اتخاذ می شود.

وقتی زن از صلاحیت های دوازده گانه مندرج در دفاتر طلاق استفاده کرد، در مورد مهریه و میزان آن نظر خودش را اعلام می کند و در اینجا به راحتی به صداق خود می رسد و مقدار آن را تعیین می کند.

شرایط اعطای مهریه به زن در تقاضای طلاق

اگر طلاق از سوی زن باشد چه حقوقی به او تعلق دارد؟

به طور کلی حتی در صورت درخواست طلاق از طرف زن باشد، این موضوع حقوق قانونی او که در دوران عقد به او داده شده را از بین نخواهد برد و می تواند موارد زیر را مطالبه کند:

  • مهریه

پس از قرائت صیغه، مهریه به عنوان حق قانونی به زن تعلق می گیرد و زن می تواند هر زمان که بخواهد این حق را از شوهرش مطالبه کند.

  • حضانت فرزند

فرزندان تا سن ۷ سالگی به مادر داده می شوند حتی اگر تقاضای طلاق از سوی زن باشد و می تواند فرزند یا فرزندان خود را تا سن ۷ سالگی نزد خود نگه دارد.

  • جهیزیه

لوازمی که به عنوان جهیزیه به خانه شوهر برده می شود زن بعد از طلاق می تواند استرداد آن را بخواهد که این حق دیگری است که زن می تواند مطالبه کند.

  • نفقه

اگر زوج از دادن نفقه امتناع کند، زن می‌تواند آن را در دادگاه مطالبه کند و از مرد شکایت کند. همچنین میتواند او را به زندان بیاندازد.

خدمات طلاق گروه وکلای پارسای

توجه داشته باشید که علیرغم قوانینی که به وضوح از مهریه و حقوق زنان حمایت می کند، مطالبه و دریافت آن همیشه ممکن نیست و گاهی زمان زیادی می برد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم در صورتی که به دنبال صدور حکم طلاق هستید، حتماً با گروه وکلای پارسای تماس بگیرید تا به هیچ وجه حق شما ضایع نشود. تماس با:

۰۲۱۴۴۰۳۳۶۷۷ – ۰۲۱۴۴۰۷۲۸۰۲

۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + نوزده =