همه چیز درباره ویزای h1b آمریکا

146

یکی از انواع ویزاهای موقت آمریکا که متقاضیان زیادی هم دارد، ویزای h1b آمریکا است. این ویزا از انواع غیر مهاجراتی بوده و معمولا برای افرادی صادر می‌شود که قصد کار کردن در آمریکا به‌صورت موقت را دارند. دریافت این ویزا نیازمند برخورداری از شرایط خاصی است که در این مطلب، به بررسی آن خواهیم پرداخت؛ همچنین در مورد هزینه‌ها و مدارک لازم برای دریافت آن هم با شما صحبت می‌کنیم.

آشنایی کلی با ویزای h1b

این ویزا برای افرادی صادر می‌شود که در حرفه خاصی متخصص بوده و از تحصیلات کافی در آن زمینه برخوردارند. درصورتی‌که یک کارفرمای امریکایی نیاز به نیروی متخصص خارجی داشته باشد، اتباع کشورهای دیگر می‌توانند با این ویزا، به‌طور موقت وارد خاک آمریکا شده و در سِمت مورد نظر، مشغول فعالیت شوند. به عبارت دقیق‌تر، متقاضی دریافت این ویزا باید تمام مهارت‌ها و تخصص‌های لازم که از عهده کارمندان آمریکایی بر نیامده را داشته باشند.

افرادی که با این ویزا وارد خاک آمریکا شده و مشغول به فعالیت می‌شوند، نیازی نیست نگران هزینه‌های خود باشند؛ چراکه کارفرما نقش اسپانسر را ایفا کرده و تمام هزینه‌های مربوط به دریافت ویزا و سفر به آمریکا را پرداخت خواهد کرد.

یکی از سوالاتی که به وفور از سمت کاربران مطرح می‌شود، این است که آیا دارندگان H-B1 می‌توانند همسر و فرزندان خود را هم به آمریکا ببرند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله، همسر و فرزندان مجرد دارندگان این ویزا، امکان ورود به این کشور را خواهند داشت. برای این دسته از افراد، ویزای H-4 صادر می‌شود که با داشتن آن، مجوز ورود به خاک آمریکا را پیدا می‌کنند؛ اما اجازه کار کردن در این کشور را ندارند.

میزان اعتبار ویزای H-1B

افرادی که موفق به دریافت ویزای h1b می‌شوند، تا ۳ سال مجوز کار در آمریکا را خواهند داشت؛ البته اگر در این مدت از سمت کارفرما اخراج شوند، ویزای آن‌ها باطل می‌شود و باید به کشور خود برگردند. در غیر این صورت، یعنی اگر کارفرما از آن‌ها رضایت کافی را داشته باشد، امکان دریافت ویزا تا ۳ سال دیگر هم وجود خواهد داشت.

بعد از گذشت این مدت، فرد می‌تواند آمریکا را ترک کرده یا اینکه آن را به ویزای مهاجرتی تبدیل کند؛ در واقع یکی از مزیت‌های مهم این ویزا، دو منظوره بودن آن است و در اکثر مواقع، دارندگان می‌توانند ویزای غیر مهاجرتی خود را به مهاجرتی تبدیل کرده و برای همیشه در آمریکا زندگی کنند.

کسانی که واجد شرایط بوده و با گذشت ۶ سال، همچنان یک پیشنهاد شغلی معتبر از کارفرمایی آمریکایی داشته باشند، باید به سفارت رفته و برای دریافت گرین کارت، درخواست دهند.

محدودیت‌های ویزای H-1B

دولت آمریکا برای جلوگیری از ورود بیش از حد اتباع خارجی به این کشور، برای ویزای h1b محدودیت‌هایی را در نظر گرفته است. به این صورت که در هر سال مالی این کشور، ویزا h1b فقط به ۶۵ هزار اتباع خارجی تعلق می‌گیرد.

البته درصورتی‌که متقاضی دارای مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر از یک دانشگاه آمریکایی بوده و جزو ۲۰ هزار متقاضی اول باشد، بدون هیچ محدودیت خاصی امکان دریافت این ویزا را خواهد داشت. علاوه‌بر این، متقاضیانی که از یک موسسه غیرانتقاعی یا سازمان تحقیقات دولتی پیشنهاد کار داشته باشند، از چنین محدودیتی معاف خواهند بود.

لاتاری h1b چیست؟

در بخش قبل گفتیم که ویزای h1b دارای محدودیت است؛ اما سوال اینجاست که اگر تعداد متقاضیان از سقف پذیرش این ویزا بیشتر باشد (که در اکثر مواقع همینطور است)، دولت آمریکا با چه ترفندی این ۸۵ هزار نفر را انتخاب می‌کند؟ برای این منظور، نوعی قرعه‌کشی یا همان لاتاری انجام خواهد شد. توجه داشته باشید که این قرعه‌کشی با لاتاری گرین کارت متفاوت است.

متقاضیانی با مدرک کارشناسی ارشد که به هر دلیلی موفق به دریافت ویزا نشده بودند هم در لیست قرعه‌کشی قرار می‌گیرند. افرادی که در نتایج این لیست نباشند، می‌توانند سال بعد شانس خود را امتحان کنند.

شرایط دریافت ویزا h1b

شرایط دریافت ویزا h1b

برای دریافت این ویزا، متقاضیان حتما باید از شرایط زیر برخوردار باشند:

  • آن‌ها حتما باید یک مدرک لیسانس، فوق لیسانس یا بالاتر را داشته باشند. مهم نیست مدرک خود را از چه دانشگاهی گرفته‌اند.

  • متقاضیان باید تخصص و دانش کافی در زمینه مورد نظر را داشته باشند.

  • پیشنهاد شغلی آن‌ها باید به گونه‌ای باشد که کارفرما حتما به یک فرد حرفه‌ای و متخصص نیاز داشته و نتواند این فرد را از میان شهروندان آمریکایی انتخاب کند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای h1b

درخواست برای ویزای h1-b در چند مرحله انجام می‌شود؛ از همین رو مدارک لازم برای هر مرحله، متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی برای دریافت این ویزا به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • اصل پاسپورت
  • کپی تمام صفحات پاسپورت

  • اصل مدارک تحصیلی

  • ترجمه مدارک تحصیلی

  • عکس مناسب

  • تاییدیه پرداخت هزینه‌های لازم

  • نامه پیشنهاد شغلی

  • نامه از سمت کارفرما که جزییات شغل در آن ذکر شده

  • فرم اظهارنامه مالیاتی کارفرما

  • نامه وقت مصاحبه

  • مشخصات و اطلاعات تماس کارفرمایان قبلی

  • رزومه

  • و …

این مدارک باید دقیق و کامل باشند تا شانس شما برای دریافت ویزا به حداکثر برسد. در غیر اینصورت احتمال ریجکت شدن درخواست شما وجود دارد.

همانطور که گفتیم، کارفرما موظف است هزینه این ویزا را پرداخت کند و شما به‌عنوان متقاضی، دغدغه‌ای در این خصوص نخواهید داشت. این یکی از دلایلی است که خیلی از افراد را برای دریافت ویزای h1b ترغیب می‌کند. تنها هزینه‌ای که متقاضیان باید بپردازند، هزینه ثبت‌نام است که حدود ۱۰ دلار خواهد بود.

درصورتی‌که با درخواست متقاضی موافقت شود، کارفرما باید ۴۶۰ دلار برای ثبت فرم درخواست برای کارگران غیر مهاجر پرداخت کند. بعد از آن هم باتوجه به نوع شغل و وسعت شرکت، هزینه‌هایی بابت ترجمه مدارک، سفارت، وکیل و … از کارفرما دریافت می‌شود.

هزینه ویزای H-1B

مهاجرت کاری به آمریکا با کمترین دردسر

در این مطلب سعی کردیم در مورد ویزای h1b آمریکا با شما صحبت کنیم. همانطور که متوجه شدید، این ویزا در دسته ویزاهای کاری غیرمهاجرتی و موقت قرار می‌گیرد. درصورتی‌که شرایط لازم برای دریافت آن را دارید، می‌توانید با یک شرکت مهاجرتی معتبر مشورت کرده و از کارشناسان آن‌ها بخواهید مراحل لازم برای اخذ این ویزا را برایتان انجام دهند.

از محدودیت این ویزا مستثنی هستید که بدون کمترین دردسر، به آمریکا سفر خواهید کرد؛ در غیر اینصورت باید امیدوار باشید نام شما هم در نتایج برندگان لاتاری ویزا h1b اعلام شود.

  • این مطلب رپورتاژ آگهی است و مجله آنلاین عصر ۵شنبه صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمی‌کند و در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × چهار =