انواع دستگاه فیلتر پرس؟ کاربرد ها و تفاوت ها

69

چکیده : انواع دستگاه های فیلتر پرس امکان فیلتر و آبگیری لجن و دوغاب را به راحتی فراهم می کنند. در نتیجه می تواند طیف گسترده ای از کاربرد ها را مانند کارخانجات معدنی، تصفیه لجن، صنایع شیمیایی، کشاورزی و صنایع غذایی را پوشش دهند

دستگاه فیلتر پرس یکی از تجهیزات آبگیری دوغاب و پساب فاضلاب می باشد. این دستگاه با اعمال فشار بر مایع باعث جداسازی فاز جامدات از مایعات می شود. انواع دستگاه فیلتر پرس دستی برای حجم دوغاب کم و فیلتر پرس نیمه هیدرولیک و تمام هیدرولیک نیز برای دبی های بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد های فیلتر پرس بسیار متنوع و گوناگون بوده برای آبگیری لجن فاضلاب، صنعت کنسانتره سازی، مواد غذایی، صنعت معدن، تهیه گل حفاری و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاه فیلتر پرس چیست؟

دستگاه فیلتر پرس از تجهیزات آبگیری و فیلتراسیون محسوب می شود. به طور کلی، دستگاه فیلتر پرس به سه دسته تقسیم می شود. فیلتر پرس دستی، نیمه اتوماتیک (مکانیکی) و تمام اتوماتیک (هیدرولیکی). بهترین نوع فیلتر پرس مدل تمام اتوماتیک است چرا که فشار بسیار عظیمی بر مایعات اعمال می کند.

اجزای دستگاه فیلتر پرس

اجزای دستگاه فیلتر پرس با توجه به اتوماتیک بودن و یا دستی بودن متفاوت است.

  • اجزای فیلتر پرس دستی

تمامی اجزای دستگاه فیلتر پرس باید بر روی شاسی سوار شوند. اما دستگاه فیلتراسیون دستی شامل یک جک، پایه پیچی، صفحه و پارچه فیلتر پرس است. جک و پایه به دلیل در تماس بودن مداوم با مایعات بهتر است از استیل ضد زنگ باشد تا دچار خوردگی و آسیب نشود.

صفحه فیلتر پرس در ابعاد مختلف ۱۰ در ۱۰ یا بیشتر ساخته شده و معمولا جنس آن پلی پروپیلن است. پارچه فیلتر پرس که وظیفه فیلتراسیون را بر عهده دارد از پلی پروپیلن، پلی آمید، پلی استر و یا غشایی باشد.

  • اجزای فیلتر پرس اتوماتیک

اجزای فیلتر پرس اتوماتیک بسیار پیچیده تر و بیشتر از دستگاه ساده است. سیستم کنترل هوشمند، مخزن روغن، سیلندر، موتور و ابزار های کنترلی مانند گیج فشار و شیر مغناطیسی از اجزای فیلتر پرس اتوماتیک است. این تجهیزات توسط تابلو برق کنترل می شوند. باز و بسته کردن صفحات فیلتر پرس و حفظ فشار همگی بر عهده تابلو برق می باشد.

انواع دستگاه فیلتر پرس

دستگاه های فیلتر پرس بر اساس نیروی کار اعمال شده به سه دسته فیلتر پرس دستی، فیلتر پرس نیمه اتوماتیک و فیلتر پرس تمام اتوماتیک دسته بندی می شود.

انواع دستگاه فیلتر پرس

  • فیلتر پرس دستی

فیلتر پرس دستی یک فیلترپرس کوچک است. معمولا برای ابعاد بین ۱ تا ۴۰ متر مربع مناسب است و از یک جک برای بستن دستگاه استفاده می کند. ساختار فیلتر پرس دستی بسیار ساده است. اما مزیت های فراوانی دارد. بدون مصرف انرژی برق، اپراتوری ساده و راندمان بالا.

برای بستن دستگاه، جک دستی نوعی جک پیچی مکانیکی است. برای به حرکت در آوردن چرخ دندانه دار، راکر را بروی جک می چرخاند. با رفتن پیچ به جلو و یا عقب، صفحه فیلتر پرس بسته و یاز می شود.

  • فیلتر پرس تمام اتوماتیک یا هیدرولیک

فیلتر پرس هیدرولیک، به فیلتر پرس هایی گفته می شود که توسط هیدرولیک الکتریکی باز و بسته می شود و کیک ها را به صورت دستی تخلیه می شود. این دستگاه بهترین نوع فیلتر پرس است که فشار زیادی بر مایع اعمال می شود. بنابراین برای حجم مایعات بالا از نوع هیدرولیک استفاده می شود. مزایای فیلتر پرس هیدرولیک شامل عملکرد آسان، عملکرد ثابت، بهترین عملکرد جداسازی مایعات و جامدات و حفظ فشار به شکل خودکار است.

فیلتر پرس هیدرولیک عمدتا شامل قطعات زیر است. سیلندر، موتور، پمپ روغن، شیر مغناظیسی، گیج فشار، مخزن روغن و شیلنگ روغن است. هنگامی که عملیات پرس مایعات آغاز می شود، روغن را به داخل سیلندر پمپ می کند تا به جلو حرکت کند. با این کار صفحات فیلتر پرس بسته می شوند. سپس با کمک گیج فشار، فشار در محدوده خاصی حفظ می شود تا فشار لازم اعمال شود. پس از پایان عملیات فیلتراسیون، روغن به داخل مخزن بر می گردد و سیلندر باز می شود و صفحات از هم جدا می شوند.

  • فیلتر پرس نیمه اتوماتیک

عملکرد دستگاه فیلتر پرس نیمه اتوماتیک، همانند اتوماتیک است. با این تفاوت که عملیات فیلتراسیون، باز و بسته کردن صفحات فیلتر پرس بر عهده یک اپراتور است. بنابرین فشار کاری همانند فشار اعمال شده در دستگاه اتوماتیک است اما نیاز به نیروی انسانی برای روشن و خاموش کردن دستگاه است.

کاربرد های انواع دستگاه فیلتر پرس

برای استفاده های کوچک و بزرگ انواع فیلتر پرس برای صنایع مختلف به کار می روند.

  • استفاده از فیلتر پرس در صنایع شیمیایی
  • صنایع غذایی شامل تولید انواع نوشیدنی مانند شربت، آبمیوه، نوشابه و صنایع کنسانتره سازی مانند شیره خرما، قند و غیره.
  • صنایع داروئی
  • صنعت کاشی و سرامیک
  • صنعت معدنی شامل استخراج طلا، برنز، نقره، مس، آهن و غیره.
  • صنایع سنگ مانند شن و ماسه، اورانیوم و غیره.
  • صنعت روغن برای خالص سازی روغن
  • تصفیه فاضلاب
  • تولید گل حفاری
  • و آزمایشگاه ها.

طراحی و ساخت فیلتر پرس

جهت طراحی فیلتر پرس باید چهار موضوع مد نظر گرفته شود:

طراحی و ساخت فیلتر پرس

  1. دبی فاضلاب یا دوغاب ورودی به دستگاه
  2. میزان مواد جامد موجود در مایع
  3. میزان جداسازی جامدات و مایعات
  4. کیفیت مواد جامد موجود در مایع

پس از تعیین موارد بالا طراحی دستگاه فیلتر پرس انجام می شود. تعداد صفحات، نوع پارچه، ابعاد دستگاه همگی از اصول طراحی می باشند. پس از تکمیل طراحی و ارائه نقشه دو بعدی و سه بعدی، و بعد از تایید طرح ساخت دستگاه فیلتر پرس آغاز می شود. اگر نیاز به دریافت مشاوره تخصصی در ارتباط با طراحی دستگاه فیلتر پرس دارید می توانید آب سازه را در گوگل جست و جو و یا با شماره های زیر تماس بگیرید.

۰۲۱۲۶۴۱۰۲۴۴

۰۲۱۲۶۴۱۰۲۴۵

  • این مطلب رپورتاژ آگهی است و مجله آنلاین عصر ۵شنبه صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمی‌کند و در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.