چه چیزی باعث ایجاد جوش یا آکنه می شود؟

22

جوش صورت یکی از موضوعات گسترده در حوزه سلامت و زیبایی است. که وقتی آکنه روی صورت و بدن ظاهر می شود می خواهد چیزی در مورد سلامتی شما بگوید و از طرفی چون در زیبایی اختلال ایجاد می کند شما باید فوراً به فکر درمان آکنه باشید.

آکنه یا جوش ها نتیجه بسته شدن فولیکول های مو هستند. روغن، گرد و غبار و سلول های مرده پوست روی سطح پوست، منافذ آن را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش یا عفونت های موضعی کوچک می شود. از داروها برای پاکسازی باکتری ها و خشک کردن چربی اضافی که منجر به آکنه می شود استفاده می شود که در درمان آکنه صورت و بدن موثر است.

بیشتر بدانید: پاکسازی پوست

درمان های مختلف برای آکنه و جوش شامل داروهای موضعی، داروهای خوراکی و روش های پزشکی است.

طبق آمار، حدود ۵۰ میلیون نفر در ایالات متحده به آکنه مبتلا هستند. با وجود اینکه آکنه صورت شایع ترین مشکل پوستی در جهان است، روش مناسب درمان آن همچنان بحث برانگیز است.

موارد خفیف تا متوسط آکنه صورت اغلب به داروهای بدون نسخه (OCT) و درمان های موضعی پاسخ می دهند. در همین حال، موارد شدید نیاز به درمان پیچیده تر و تجویز پزشک دارند.

چه چیزی باعث ایجاد جوش یا آکنه می شود؟

آکنه اغلب زمانی اتفاق می افتد که مخلوطی از سموم، باکتری ها و سلول های مرده پوست در فولیکول مو به دام می افتد. هر سوراخ در سطح پوست ورودی فولیکول مو است که حاوی مو و غدد چربی است. در شرایط عادی، روغن های تولید شده در این غده از فولیکول خارج شده و به سطح پوست می رسند. اما اگر این روند طبیعی به درستی دنبال نشود، شرایط لازم برای آکنه ایجاد می شود.

چگونه بهترین درمان جوش صورت را انتخاب کنیم؟

انتخاب درمان مناسب برای جوش به نوع و شدت جوش بستگی دارد. از آنجایی که روش های درمان آکنه صورت بسیار متنوع هستند، برای انتخاب بهترین آنها باید با متخصص پوست مشورت کرد. در مرحله اول، پزشک پوست شما را معاینه می کند و نوع آکنه را تعیین می کند:

با مرکز پاکسازی پوست مایا همراه باشید:

  • غیر التهابی خفیف که دانه های سفید یا سیاه هستند.
  • التهاب متوسط که شامل پاپول و پوسچول است.
  • التهاب شدید که شامل کیست ها و گره ها می شود.

جوش غیرالتهابی اغلب با داروهای بدون نسخه مانند اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید قابل درمان است. اما جوش های التهابی نیاز به درمان های تخصصی تری زیر نظر متخصص پوست دارند.

اگرچه پاپول ها و پوسچول ها را می توان با داروهای OCT برداشت، محل آنها ممکن است روی صورت باقی بماند. بنابراین برای درمان آنها مشاوره با متخصص پوست و مو ضروری است.

جوش صورت چگونه درمان می شود؟

 اگر چندین هفته است که درمان سرپایی جوش صورت را دنبال کرده اید و به نتیجه مناسبی نرسیده اید، باید در این باره با متخصص پوست و مو مشورت کنید. متخصص پوست می تواند در موارد زیر به شما کمک کند:

  • آکنه یا جوش را کنترل کنید
  • جلوگیری از ایجاد زخم دائمی ناشی از آکنه روی صورت
  • اسکارهای آکنه را تا حد امکان از بین ببرید

درمان جوش صورت با کاهش تولید چربی پوست یا از بین بردن عفونت باکتریایی عمل می کند. اکثر درمان های آکنه ۶ تا ۸ هفته طول می کشد تا اثر کنند. بهبودی کامل می تواند ماه ها تا سال ها طول بکشد.

درمان موضعی آکنه صورت

رایج ترین درمان های موضعی برای آکنه صورت شامل موارد زیر است:

رایج ترین درمان موضعی آکنه

  • رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید

داروهایی که حاوی رتینوئیک اسید یا ترتینوئین هستند اغلب انتخاب های خوبی برای درمان آکنه هستند. این داروها به شکل ژل، لوسیون یا پماد هستند. ترتینوئین، آداپالن و تازاروتن از جمله نمونه های این دسته از داروها هستند. مصرف این داروها در شب ضروری است و با ۳ بار در هفته شروع شود تا بدن به آن عادت کند. ترتینوئین را همزمان با بنزوئیل پراکسید مصرف نکنید.

رتینوئیدهای موضعی می توانند حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش داده و منجر به خشکی و قرمزی به خصوص در افراد رنگین پوست شود.

  • آنتی بیوتیک ها

این داروها با از بین بردن باکتری ها و کاهش قرمزی و التهاب به درمان آکنه کمک می کنند. در ماه های اول درمان، پزشک ممکن است همزمان آنتی بیوتیک و رتینوئید تجویز کند. آنتی بیوتیک ها اغلب همراه با بنزوئیل پراکسید برای جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی تجویز می شوند. کلیندومایسین و اریترومایسین از جمله نمونه های این گروه درمانی هستند.

  • اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک

اسید آزلائیک دارای خواص ضد باکتریایی است. کرم یا ژل ۲۰ درصدی آن زمانی که دو بار در روز استفاده شود از اکثر درمان های آکنه موثرتر است. همچنین در دوران بارداری و شیردهی انتخاب خوبی است. همچنین به درمان تغییر رنگ ناشی از آکنه روی صورت کمک می کند. قرمزی و حساسیت پوستی از جمله عوارض این دارو است.

اسید سالیسیلیک به جلوگیری از انسداد فولیکول مو کمک می کند. با این حال، در حال حاضر مطالعات محدودی در مورد اثربخشی این دارو وجود دارد.

  • داپسون

برای افراد مبتلا به آکنه التهابی، داپسون دو بار در روز مصرف شود. این دارو به ویژه برای زنان موثر است. از جمله عوارض این دارو خشکی و قرمزی پوست است.

تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اثربخشی داروهای دیگر مانند روی، گوگرد، نیکوتین آمید، رزورکینول، سولفاستامید سدیم مورد نیاز است.

داروهای خوراکی

  • آنتی بیوتیک ها

ممکن است برای درمان آکنه متوسط تا شدید به آنتی بیوتیک خوراکی نیاز داشته باشید. معمولاً خط اول درمان در این موارد تتراسایکلین یا ماکرولید است. ماکرولید معمولاً برای افرادی که نمی توانند تتراسایکلین مصرف کنند مانند زنان باردار یا کودکان زیر ۸ سال تجویز می شود.

  • داروهای ضد بارداری ترکیبی

این داروها برای زنانی که می خواهند از بارداری جلوگیری کنند، انتخاب خوبی هستند. داروهای ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون هستند. معمولاً برای دریافت پاسخ درمانی از این داروها باید چندین ماه صبر کرد. بنابراین بهتر است در این مدت از سایر درمان های آکنه استفاده کنید.

  • داروهای ضد آندروژن

اسپیرونولاکتون یکی از داروهای ضد آندروژن است که برای درمان آکنه صورت برای زنان تجویز می شود. حساس شدن سینه ها و قاعدگی دردناک از عوارض این داروهاست.

  • ایزوترتینوئین

ایزوترتینوئین از مشتقات ویتامین A است. این دارو برای افرادی که آکنه آنها به درمان های دیگر پاسخ نمی دهد تجویز می شود.

منبع: https://mayaskincare.ir/boil-removal/

  • این مطلب رپورتاژ آگهی است و مجله آنلاین عصر ۵شنبه صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمی‌کند و در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =