۷ گام برای برندینگ کسب و کار بر اساس بودجه شما

142

«برند» مفهومی پرکاربرد در بازاریابی است. برای مثال مفاهیمی مانند برند پیشرو، محصول فاقد برند، برند شخصی و غیره را حتما بسیار شنیده‌اید.

اما در کسب و کارها سردرگمی‌هایی نیز در مورد مفهوم برند وجود دارد. پرسش‌هایی در مورد این‌که برند چه الزاماتی دارد؟ آیا برندینگ کسب و کار لازم است؟ آیا نیاز به استخدام یک متخصص است؟ بسیاری فکر میکنند که برندینگ کسب و کار هزینه‌بر است که البته دقیقا درست نیست.

در واقع، راه‌های خلاقانه‌ای وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن‌ها و بدون صرف هزینه بالا به صورت موثری به برندینگ کسب و کارتان بپردازید. البته این هدف مستلزم صرف زمان است و معمولا محاسبه بازگشت سرمایه در نظر گرفته نمی‌شود. در حالی که در برخی موارد، این کار واقعا موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها و رشد قابل توجه کسب و کار می‌شود.

ساختن برند بخش حیاتی توسعه‌ی کسب و کار شما است. در واقع مبنایی است که برای سازمان شما در میان مصرف‌کنندگان صدای منحصر بفرد، هویت، ارزش و آگاهی ایجاد می‌کند.

امروزه به لطف فراوانی منابع، ابزارها و پلتفرم‌های در دسترس، برندینگ به آن اندازه که فکر می‌کنید فعالیت دشواری (یا پرهزینه‌ای) نیست.

تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد اجزای برند و روش‌های توسعه آن با یک بودجه محدود، اطلاعات مفیدی کسب کنید.

چگونه کسب و کار خود را برندسازی کنید؟

برند از عناصر ملموس و ناملموس تشکیل شده است. به عنوان مثال، لوگوی شما یک ارائه بصری از شرکتتان است که باعث برانگیختن احساسات مشتریان و صحبت با آنان از طریق شخصیت برند می‌شود. از طرف دیگر، هویت شما قابل لمس نیست، ولی برای ایجاد ارتباط با مخاطبانتان ضروری است.

این عناصر با همکاری یکدیگر موجب درک مشتریان از شرکت شما می‌شوند. بنابراین، لازم است تا شما برای ایجاد هرکدام از عناصر زمان صرف کنید و اطمینان حاصل کنید که کسب و کارتان مورد توجه مشتریان مورد نظرتان قرار می‌گیرد.

 

چگونه کسب و کار خود را برندسازی کنید؟

 

اگر نمی‌دانید که از کجا باید شروع کنید، می‌توانید به توصیه‌های آلیشیا کالینز مدیر کمپین برند و کپی رایتر در هاب اسپات توجه کنید. توصیه او این است که برای شروع، یک کتابچه راهنما برای برندتان ایجاد کنید (brand playbook)  که موارد زیر را شامل شود:

  • داستان برند و جایگاه‌یابی آن
  • تگ‌لاین شرکت
  • بیانیه ماموریت و ارزش‌های کلیدی شرکت
  • مخاطبان هدف
  • اطلاعاتی در مورد صدا و لحن برند برای استفاده در زمان تعامل با مشتریان
  • اطلاعاتی در مورد تیمتان که می‌تواند به عنوان دارایی‌های شرکت نیز به شمار رود.

این کتابچه راهنما به تیم شما کمک می‌کند تا به صورت روشن و مستمر در مورد شرکت صحبت کنند.

زمانی که شما هویت خود را مشخص کردید، می‎توانید برای مخاطبانتان پیام‌های استراتژیک ایجاد کنید تا به جذب آن‌ها کمک کند. پیام‌های شما باید نشان دهد که چه چیزهایی برندتان را منحصربفرد می‌کند، چه چیزهایی ارائه می‌دهید و چرا مصرف‌کنندگان باید تمایل به استفاده از محصولات و خدمات شما داشته باشند. هم‌چنین پیام‌های شما باید بازتابی از ویژگی‌هایی باشد که مخاطب هدفتان می‌خواهد ببیند.

برای مثال، اُتالی که یک برند شیر جودوسر است، به خاطر کمپین‌های بازاریابی هوشمندانه و ارجاع به خود شهرت بسیاری کسب کرده است.

برندینگ محصولات اتالی

هویت برند برمبنای تولید مواد غذایی اخلاق‌مدار و پایدار است، بدون این‌که خیلی جدی در مورد خودش صحبت کند. اُتالی این ایده‌ها را در بسته‌بندی محصول، شبکه‌های اجتماعی و تعامل با مشتریانش اجرا و تقویت می‌کند.

شاید بتوان این توصیه کسب و کار را از ثروتمندترین مرد جهان پذیرفت:

«ما روی ابرها هستیم وقتی می‌شنویم که شما این‌همه نوشیدنی جو دو سر استفاده می‌کنید، اما همه افراد تمایلی به مصرف ۳-۲ لیتر در عرض ۵ روز ندارند، و آخرین چیزی که ما می‌خواهیم تولید زباله است. با عشق، اُتالی؟ »

مورد بعدی دارایی‌های برند شما مانند لوگو، تایپوگرافی، بسته‌بندی، رنگ‌ها، طراحی‌های بصری و محتوا است.

در پژوهشی که در سال ۲۰۱۹ توسط شرکت پروموتیک انجام شد، ثابت شده که حتی اگر مصرف‌کنندگان چیزهای مثبتی در مورد یک برند بشنوند، در صورتی که تصویر برند وحشتناکی در ذهن داشته باشند، بیش از سه پنجم آن افراد از محصولات شرکت استفاده نمی‌کنند. هم‌چنین این مطالعه نشان داد که بیشتر مصرف‌کنندگان معتقدند که ظاهر و احساسی که لوگو ایجاد می‌کند، می‌تواند باعث ایجاد برند یا شکست آن شود.

این موضوع نشان می‌دهد که دارایی‌های شما چقدر برای درک برند مهم هستند.

مطابق با نظر هریت ون تونگرن، رهبر خلاق canva برای سازمان‌های غیرانتفاعی:

«هدف استفاده از تصاویری است که نشان‌دهنده برند شما باشد، به گونه‌ای که به مخاطبانتان در مورد موضوع فعالیت شما اطلاعاتی ارائه دهد. داشتن ظاهر به یاد ماندنی به حفظ آگاهی از برندتان کمک می‌کند و ثبات اجزای برند منجر به افزایش اعتماد خواهد شد.»

بنابراین، در استفاده از دارایی‌های خلاقانه خود کوتاهی نکنید. آن‌ها نوعی سرمایه‌گذاری هستند که به طول عمر و رشد برند شما کمک می‌کنند.

همان‌گونه که کالینز بیان کرده، یکی از روش‌های مناسب برای اطمینان از ثبات در بودجه، استفاده از قالب‌های آماده است. بنابراین تیم شما می‌تواند با استفاده از طرح‌بندی‌های از پیش تایید شده، گرافیک‌های زیبایی را به سرعت ایجاد کند.

هم‌چنین او اضافه کرد که لازم است تیم شما از کدهای رنگ‌ Hex یکسانی در طرح‌ها استفاده کند تا از یک هویت بصری ثابت اطمینان حاصل شود.

در نهایت، یک پایگاه عکس ایجاد کنید تا همواره تصاویری آماده برای استفاده در فعالیت‌های بازاریابی خود داشته باشید. هنگامی که آن‌ها را ویرایش کردید، از همان سبک ویرایش برای ایجاد یک پایگاه منسجم استفاده کنید.

موضوعی که احتمالا تا به حال در این مطلب توجهتان را جلب کرده، اهمیت ثبات است.

طبق نظر ون تونگرن، فراموش کردن این عنصر کلیدی بزرگترین اشتباهی است که برندها می‌توانند مرتکب شوند.

هم‌چنین ون تونگرن بیان می‌کند که :

«هر چیزی که از برند شما ارائه می‌شود باید منسجم باشد و این احساس را ایجاد کنند که جزئی از یک خانواده هستند. زبان، لحن، همه چیز.»

او می‌افزاید که:

«بهترین راه برای تحقق این موضوع این است که بپرسید در صورت حذف لوگو، آیا مخاطبان شما می‌توانند بفهمند این موارد مربوط به برند شما است یا خیر.»

بر اساس یک مطالعه در مورد وضعیت ثبات برند که در سال ۲۰۱۹ توسط لوسیدپرس انجام شد، تخمین زده شده حفظ ثبات برند در همه پلتفرم‌ها، موجب افزایش ۳۳ درصدی درآمد برند خواهد شد.

برندینگ دارای ثبات به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا برند شما را بشناسند و آن را در میان رقبا تشخیص دهند. روش دیگر برای تقویت برند، ایجاد یک جامعه است. چنین امری می‌تواند موارد زیر را شامل شود.

  • راه‌اندازی یک پلتفرم که در آن مخاطبانتان می‌توانند با شما و سایر افراد جامعه ملاقات کنند و با آن‌ها تعامل داشته باشند، مانند یک گروه فیس بوک یا کانال
  • جذب مخاطبانتان در رسانه‌های اجتماعی، از طریق بخش نظرات، نظرسنجی‌ها و پرسش‌ها
  • سازماندهی رویدادها، مانند وبینارها و جلسات
  • مشارکت دادن دنبال‌کنندگان در فرآیند پشت صحنه

و همان‌طور که در حال ساخت برندتان هستید، به یاد داشته باشید که این فقط یک بازی بازاریابی نیست.

طبق نظر کالینز، برند فراتر از بازاریابی است. بنابراین مطمئن شوید که سبک استراتژی برند شما با استراتژی محصول، استراتژی فروش، استراتژی خدمات و موارد دیگر همسو باشد.

۷ گام برای بازاریابی برند بر اساس بودجه شما

برای رشد و حفظ یک برند نیازی به سرقت از بانک ندارید. در واقع، شما می‌توانید بیشتر این نکات را بدون صرف هزینه انجام دهید.

دو چیز را همیشه باید به خاطر داشته باشید: مشتریان خود را در ذهن نگهدارید و پیام‌هایی را به آن‌ها ارائه دهید که از ماموریت شرکت شما پشتیبانی می‌کند.

در ادامه، روشهای مقرون به صرفه برای رشد بهتر متناسب با بودجه‌تان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  1. یک شخصیت برند برای درک مخاطبان خود ایجاد کنید

پرسونا - شخصیت برند

 

احتمالاً شنیده‌اید که شناخت مخاطبان، کلید ایجاد پیام‌های بازاریابی جذاب برای آن‌ها است. یک روش عالی برای شناختن آنها این است که یک پرسونای خریدار ایجاد کنید. نمایشی نیمه تخیلی از ارزش‌ها و ویژگی‌های مشتری ایده آل شما.

ون تونگرن می‌گوید:

وظیفه دارایی‌های برند یا نمود آن‌ها این است که آن‌چه را که هر برند می‌خواهد به مخاطبانش بگوید، به صورت بصری منتقل کند. قبل از اینکه حتی به بخش بصری فکر کنید، باید بدانید که مخاطبان شما چه کسانی هستند و چگونه می‌خواهید توسط آن‌ها درک شوید.

پرسوناها چالش‌های مشتریان شما و این‌که کسب و کار شما چگونه برای حل چالش‌ها مناسب است را مشخص می‌کند.

در زیر نمونه‌ای از شخصیت خریدار، یعنی مِیسی آورده شده است. توجه داشته باشید که چگونه در پرسونای ما اطلاعات جمعیت‌شناختی، مانند سن و تحصیلات، و هم‌چنین ابزارهای مورد نیاز برای مسئولیت‌های روزانه آن‌ها، مانند CRM فهرست شده است.

نیازها، اهداف و رفتار مشتریان بالقوه شما نحوه ارائه محصول یا خدماتتان را مشخص می‌کند. بنابراین برای مِیسی ، تصمیم داریم روی یک استراتژی B2B  تمرکز کنیم که به تحقق اهداف او در ایجاد سرنخ و ساخت برند کمک می‌کند.

درک این اهداف به شما کمک می‌کند تا مشخص کنید شخصیت‌های شما از چه نوع شبکه اجتماعی یا رسانه‌ای استفاده می‌کنند، چه چیزی به آنها انگیزه می‌دهد و در کجا به صورت آنلاین “زندگی می‌کنند”. با این اطلاعات، شما قادر به ایجاد یک برند متقاعد کننده و موثر خواهید بود که به افراد مناسب دسترسی پیدا کند.

می‌توانید با استفاده از ابزارهای رایگان موجود که برای راهنمایی شما یک سری سوالات در مورد مشتری ایده‌آلتان طرح می‌کنند، پرسونای خریدار خود را بسازید.

این ابزارها تعاملی هستند و شما را به تفکر انتقادی در مورد نوع مشتریانی سوق می‌دهد که برای برند خود به دنبال آن‌ها هستید. هم‌چنین روش‌های دستیابی به آنان را برای شما مشخص می‌سازد.

 

  1. هویت و صدایی برای برند خود ایجاد کنید

صدای برند

هنگامی که پرسوناهای خریدارانتان را شناسایی کردید، برند شما می‌تواند شروع به شکل‌گیری کند.

یک هویت برند ایجاد کنید، یعنی همان چیزی که برند شما را می‌سازد و صدای آن را مشخص کنید. یعنی لحنی که در هر فعالیت بازاریابی یا روابط عمومی قرار است از آن استفاده کنید.

توسعه صدای برند و هویت آن شبیه به ساختن پرسونای شماست.

اما به جای پاسخ دادن به سوالات در مورد مخاطب هدف خود، باید به سوالاتی پاسخ دهید که بیشتر برای برند شما درون‌نگر هستند. به عنوان مثال، ارزش‌های شرکت شما چیست، این ارزش‌ها چه چیزی را نشان می‌دهند و می خواهید مردم چگونه در مورد شما صحبت کنند؟

ون تونگرن می‌گوید:

«مهم‌ترین بخش توسعه یک برند، کشف فعالیت‌های مقدماتی است. اگر عمیقاً در مورد آن‌چه که به عنوان یک برند هستید به تفکر پرداخته‌اید، قطعا متوجه شده‌اید که مایلید با چه چیزی شناخته شوید و برند شما قرار است چه شخصیتی داشته باشد. در این صورت در نقطه‌ای عالی برای شروع هستید.»

در حالی که به این سوالات پاسخ می‌دهید، روی ایجاد محتوایی تمرکز کنید که از این اهداف پشتیبانی کند. ایمیل‌ها، وبلاگ‌ها، پست‌های شبکه‌های اجتماعی قانع‌کننده بسازید که منعکس‌کننده مأموریت، ارزش‌ها و نحوه ظاهر شدن شما برای مشتریان است.

به عنوان مثال، اگر قرار است یکی از ارزش‌های شما در دسترس بودن برای مشتریان باشد، اطلاعات تماس خود را در دسترس کاربران قرار دهید، آن‌ها را به طور منظم با شرکت در تعامل نگهدارید و به سؤالاتشان در مورد خدمات در بخش نظرات پاسخ دهید.

توسعه صدای شما از طریق بازتاب ارزش‌هایتان انجام می‌شود. در مورد دسترسی به مشتریان قصد دارید در ارتباط با آنان از زبان محاوره استفاده کنید؟ یا این‌که دستیابی به مخاطبان با کمک ویژگی‌های فنی تسهیل کننده در وبسایت به صرفه‌تر خواهد بود؟

به عنوان مثال، یکی از شرکت‌های فعال در بخش سبک زندگی که درک زیادی از هویت برند دارد،Fanm Djanm  است.

وقتی به وبسایت و شبکه‌های اجتماعی برند توجه کنید، متوجه ثبات در برندسازی آن‌ها خواهید شد. رنگ‌های گرم و شاداب، تصاویر قدرتمند از زنان، و محتوایی که احساس بودن در یک اجتماع را ایجاد می‌کند.

 

بودجه برندینگ

 

این بازتاب مستقیم برند است که به «زنان قوی» ترجمه می‌شود و در واقع تجلیل از فعالیت خانم‌ها در کنار هم و عشق به خود است.

حتی اگر از صفر شروع نمی‌کنید هم، ایجاد صدای برند قوی(تر) می‌تواند ارزشمند باشد.

به عنوان مثال، سرویس نرم‌افزار سیستم عامل اندروید را در نظر بگیرید. تغییر برند آن‌ها در سال ۲۰۱۹ بازسازی لوگو بود و طراحی را تمیزتر و مدرن‌تر کرد.

 

ریبرند اندروید

 

این لوگو ناشی از نیاز به تطابق با تغییر در مخاطبان بود. در ابتدا، مخاطبان اندروید توسعه‌دهندگان بودند، اما پس از مدتی، این شرکت بیشتر مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفت. تغییر در لوگو نیز از همین تحلیل ایجاد شد.

 

  1. در رسانه‌های اجتماعی حضور ثابتی داشته باشید

سوشال مدیا و برندینگ

 

در این مرحله، ما متوجه شده‌ایم که پرسونای شما چه کسانی هستند و اکنون، در مورد این‌که چگونه برای ایجاد ارتباط با آن‌ها پیام‌هایی را ایجاد و منتشر کنیم، ایده‌هایی داریم. اما آن‌ها کجا هستند؟

احتمال زیادی وجود دارد که مخاطبان هدفتان را در شبکه‌های اجتماعی پیدا کنید و این فرصتی است که نباید از دست بدهید. این‌که بتوانید به مخاطبانتان در مکان‌هایی که حضور دارند دست پیدا کنید در جذب آنان تاثیر بسیاری دارد و این شامل رفتار و فعالیت آنلاین آن‌ها نیز می‌شود.

گزارش شرکت اسپروت سوشال در مورد گرایش‌های شبکه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۰ نشان داد که ۸۹ درصد از مصرف‌کنندگان از برندهایی خرید می‌کنند که آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند. این مطالعه هم‌چنین نشان می‌دهد که کاربران شبکه‌های اجتماعی به دنبال کسب اطلاعات درباره محصولات و خدمات جدید برندها هستند. در واقع، ۵۷ درصد از پاسخ‌دهندگان اظهار داشتند که این مهم‌ترین دلیلی است که شرکت‌ها را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند.

اکنون که تصویر روشنی از علاقه‌مندی‌های مخاطبانتان کسب کرده‌اید، قدم بعدی این است که بفهمید آن‌ها بیشترین زمان را در شبکه‌های اجتماعی در کجا می‌گذرانند.

نگران نباشید، فهمیدن این موضوع زیاد سخت نیست. رقبا را بررسی کنید. ببینید کجا بیشتر فعال هستند (و از چه روش‌هایی موفق شده‌اند با مخاطبان ارتباط برقرار کنند، یا در این امر شکست خورده‌اند.)

علاوه بر این، به تفکیک جمعیتی هر پلتفرم اجتماعی نگاه کنید تا بهتر متوجه شوید که چه کسی و کجا را می‌توانید هدف قرار دهید.

به عنوان مثال، بیشترین درصد مردان و زنان آمریکایی که از فیس‌بوک استفاده می‌کنند بین ۲۴ تا ۳۵ سال سن دارند. از سوی دیگر، تیک‌تاک مخاطبان جوان‌تری دارد و بسیاری از کاربران آن در طبقه‌بندی نسل Z قرار دارند.

اگر متوجه شدید که اکثریت مخاطبان شما یک شبکه اجتماعی را در اولویت قرار می‌دهند، لازم است منابع خود را به همان پلتفرم تخصیص دهید.

با این حال، کانال‌های دیگر را نادیده نگیرید. وقتی در چندین پلتفرم شبکه‌های اجتماعی حضور پیدا کنید، این فرصت را خواهید داشت که روش‌های دستیابی به مخاطبان را متنوع کنید.

متنوع‌سازی روش‌ها و کانال‌ها به منظور دستیابی به سرنخ‌های جدید، به شما کمک می‌کند تا حد امکان با مشتریان بالقوه بیشتری ارتباط برقرار کنید.

البته حفظ حضور هم به همان اندازه مهم است. برای مثال، آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که به صفحه اینستاگرام یک برند بروید و متوجه شوید که در سه ماه گذشته چیزی پست نشده است؟ به احتمال زیاد، تأثیر مثبتی بر درک شما از آن برند نداشته است.

با برنامه‌ریزی پست‌های شبکه‌های اجتماعی و استفاده از تقویم محتوایی، می‌توان تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کرد. می‌توانید از تقویم محتوای شبکه‌های اجتماعی که به صورت رایگان وجود دارد، استفاده کنید.

هم‌چنین مهم است که از قبل در مورد محتوایی که می‌خواهید در شبکه‌های اجتماعی پست کنید و تعاملاتی که مایل هستید با دنبال‌کنندگانتان داشته باشید، فکر کنید.

بر اساس گزارش شرکت اسپروت سوشال در مورد گرایش‌های شبکه‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین دلایلی که مصرف‌کنندگان، برندها را در رسانه‌های اجتماعی دنبال نمی‌کنند، وجود محتوای نامربوط و تبلیغات زیاد است.

پاسخ‌دهندگان در نظرسنجی گفتند برای دنبال کردن یک برند ابتدا تعامل برایشان اهمیت دارد و سپس محتوای به یاد ماندنی و داستان‌سرایی جذاب.

 

  1. یک وبلاگ شرکتی راه‌اندازی کنید

ایجاد بلاگ برای برندینگ

 

ما قبلاً به اهمیت وبلاگ‌نویسی پرداخته‌ایم. وبلاگ‌نویسی بخش اصلی در بازاریابی درون‌گرا است، به ویژه مرحله “جذب”، که مرورگرهای وبسایت را از غریبه به بازدیدکننده تبدیل می‌کند.

راه اندازی وبلاگ یکی از گام‌های اساسی در بازاریابی درونگرا است و به شما کمک می‌کند تا با ایجاد محتوایی مطابق با آن‌چه مخاطبانتان جستجو می‌کنند، به مشتریان واجد شرایط، مانند پرسونایتان، دسترسی پیدا کنید. به همین دلیل بسیار مهم است که پست‌های وبلاگ را به مخاطبان مرتبط کنید (و آن‌ها را برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی نمایید.)

لیزا تونر مدیر محتوای هاب اسپات می‌گوید:

«موفقیت هاب اسپات نتیجه مستقیم وبلاگ ما بوده است. در واقع، ما قبل از اینکه محصولی برای ارائه داشته باشیم، یک وبلاگ داشتیم.»

 دارمش و برایان همیشه اعتقاد داشتند که برای ایجاد یک برند قابل توجه، باید محتوای قابل توجهی تولید کنید.

کارلا کوک مدیر ارشد وبلاگ هاب اسپات، اضافه می‌کند که وبلاگ ما یک نقطه قابل کشف بزرگ برای مخاطبان هدفمان است.

او بیان کرده:

«این اولین تعاملی است که بسیاری از مردم با برند ما دارند، حتی قبل از اینکه در مورد محصولات ما اطلاعات کسب کنند. همین امر به ما کمک می‌کند تا این رابطه را به شکلی مثبت شروع کنیم.»

مشتریان به دنبال اطلاعات مفیدی هستند که شما می‌توانید ارائه دهید. به علاوه، این اطلاعات می‌تواند به عنوان موضوعی برای پر کردن محتوای شبکه‌های اجتماعی شما باشد.

برای یافتن آنچه که مخاطبانتان به دنبال آن هستند، می‌توانید تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید که به شما نشان می‌دهد مهم‌ترین موضوعات برای مخاطبان شما به منظور سرچ در موتورهای جستجو چیست.

با وجودی‌که وبلاگ‌نویسی می تواند کم هزینه باشد، ولی زمان‌بر خواهد بود.

در بازاریابی درون‌گرا باید به سوالاتی از این دست پاسخ دهید:

«آیا ترجیح می‌دهید هر روز یک ساعت صرف تولید وبلاگ صرفا جهت تبلیغ شرکت خود کنید، یا چندین ساعت در روز محتوا را برای مشتری ایده‌آلتان با استفاده از محتوای رقبایتان تهیه کنید؟»

استفاده از یک تقویم محتوایی نیز برای حفظ زمان‌بندی منظم و محتوای جدید در وبلاگتان مفید است.

 

  1. خدمات به مشتریان را در اولویت قرار دهید

تاثیر خدمات مشتری در برندینگ

وقتی نام «zappos» را می‌شنویم، بیشتر ما بلافاصله به «خدمات بی‌نظیر به مشتریان» فکر می‌کنیم. این خرده فروش پوشاک آنلاین چنین سطحی از خدمات را به عنوان رویکرد اصلی خود برای انجام کسب و کار قرار داده است.

چرا چنین امری اهمیت زیادی دارد؟ برای زاپوس، ارائه خدمات عالی به مشتریان به عنوان مبنای فعالیت‌های برندینگ، در واقع موجب صرفه‌جویی در هزینه بازاریابی و تبلیغات می‌شود. به این دلیل که در بازاریابی دهان به دهان در بین مشتریان موجود و بالقوه تاثیر قابل توجهی دارد.

به این امر رسانه‌های کسب‌شده گفته می‌شود. یعنی برند شما این رسانه‌های تبلیغاتی را از افرادی به دست می‌آورد که درباره فعالیت شما صحبت می‌کنند و نیازی به پرداخت پول نیست.

به عنوان مثال، بسیاری از ما برای خرید از یک وبسایت جدید، ابتدا نظرات موجود را بررسی می‌کنیم. اگر نظراتی را مشاهده کنیم که به ارسال سریع، خدمات صمیمانه به مشتریان و محصولات با کیفیت اشاره می‌کند، تمایل بیشتری به خرید خواهیم داشت.

البته ما تنها نیستم. یک مطالعه که توسط شرکت زِندِسک در مورد گرایش‌های تجربه مشتریان در سال ۲۰۲۰  انجام شد، نشان داد که در هنگام تصمیم‌گیری برای خرید از برند، خدمات مشتریان بیشتر از خود محصول، برای مشتریان اهمیت دارد.

با توجه به این‌که حدود نیمی از مصرف‌کنندگان تنها پس از یک تجربه منفی به سراغ یکی از رقبا می‌روند، تنها یک تجربه بد برای از دست دادن بالقوه‌ی مشتری کافی است.

این امر دوباره بر اهمیت هویت و صدای برند شما تاکید می‌کند. همان‌طور که این مراحل برندسازی را طی می‌کنید، به ارزش‌هایی فکر کنید که تمایل دارید مخاطبانتان تجربه کنند، مانند خدمات عالی. این ارزش‌ها همان چیزی هستند که فرهنگ برند را شکل می‌دهند و بر صدایی که به مخاطب ارائه می‌دهید تأثیر می‌گذارند.

اگر به گام‌های عملی ممکن فکر می‌کنید، در اینجا روش‌های مبتنی بر تحقیقات برای بهبود تجربه مشتری شما آورده شده است:

  • مشکلات مصرف‌کنندگان را به سرعت حل کنید، پشتیبانی ۷/۲۴ به مشتریان ارائه دهید و رفتار دوستانه با مشتریان را به کارمندانی که با آنان ارتباط مستقیم دارند، آموزش دهید.
  • در تعامل با مشتریان از اعلان‌های مربوط به اپلیکیشن یا وبسایت استفاده کنید.
  • به سوالات و شکایات مربوط به خدمات مشتری که در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، پاسخ دهید.
  • به مصرف‌کنندگان اجازه دهید با پشتیبانی مشتریان تماس بگیرند، زیرا هنوز هم استفاده از کانال پشتیبانی روش مورد ترجیح مصرف‌کنندگان است.

 

  1. از مزیت برندسازی مشترک استفاده کنید

کو برندینگ

لیزا تونر در مورد مذاکره در قراردادهای برندسازی مشترک می‌گوید:

«شرکت‌های بزرگ‌تر ممکن است به مشتریان زیادی دسترسی زیادی داشته باشند، اما باید بررسی کنید که چه چیزی ندارند؟»

زمانی که شما تازه شروع به ساختن یک برند می‌کنید، ممکن است مزیت مورد بحث تونر یعنی دستیابی به مشتریان زیاد را نداشته باشید. البته می‌توانید گام‌هایی را در جهت ایجاد آن بردارید، اما زمان لازم است. تا آن زمان، یکی از راه‌هایی که می‌توانید نام خود را در معرض دید مخاطبان وسیع‌تری قرار دهید، شراکت با برندی است که این مزیت را دارد.

مارگوت مازور، مدیر بازاریابی مشارکت‌های استراتژیک در  هاب اسپات می‌گوید:

«کار با یک شریک بازاریابی مشترک (یک برند خارجی) می‌تواند یک راه واقعاً ارزشمند برای رشد مخاطبان شما در عین ایجاد یک رابطه سودمند با یک شریک باشد.»

او می افزاید:

«لازم نیست بودجه زیادی داشته باشید. کار با یک شریک به این معنی است که شما می‌توانید وظایف مربوط به فعالیت‌های بازاریابی را با یکدیگر تقسیم کنید.»

فرض کنید با یک شریک روی یک کمپین به منظور ایجاد سرنخ کار می‌کنید، مانند ارائه یک کتاب الکترونیکی در ازای گرفتن ایمیل مخاطبین. طبق توضیحات مازور، یکی از شرکا می‌تواند وظیفه‌ی نوشتن محتوای تبلیغاتی و دیگری وظیفه‌ی طراحی را بر عهده بگیرد، یا برعکس، که البته کاملا به منابع شما بستگی دارد.

او اضافه کرده:

«به این ترتیب، می‌توانید با همکاری با یکدیگر در یک پروژه، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. در حالت ایده‌آل، هم شما و هم شریکتان محتوا را بین مخاطبان خود توزیع می‌کنید که باعث می‌شود محتوای مورد نظرتان توسط مخاطبانی که احتمالا به آن‌ها دسترسی ندارید نیز، دیده شود.»

به عبارت دیگر، «این باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های تبلیغاتی شما می‌شود و محتوایتان را در معرض مجموعه جدیدی از افراد علاقه‌مند قرار می دهد.»

اما لازم است به این نکته توجه کنید که نباید هر برندی را برای مشارکت انتخاب کنید. در انتخاب برند شریک مطمئن شوید که با شما همسو باشد، بنابراین همکاری شما در ذهن مخاطبان شما منطقی به نظر می‌رسد. در اینجا سؤالاتی وجود دارد که باید در هنگام جستجوی یک شریک تجاری مشترک در نظر بگیرید.

  1. آیا مخاطبان برند شریکتان به برند شما علاقه‌مند خواهند شد؟ آیا رسیدن به این مخاطب بدون این مشارکت برای شما دشوار است؟
  2. آیا مخاطبانتان به برند مشترک شما اعتماد خواهند کرد؟ این موضوع در تشویق مخاطبان برای گوش دادن به شما بسیار مهم است، بنابراین مطمئن شوید که شریکتان در نظر مخاطبان حس اعتماد به نفس را القا کند.
  3. آیا چیزی برای ارائه به برند مشترک خود دارید؟ درست همان‌گونه که تونر می‌پرسد، “آن‌ها چه چیزی ندارند؟” تجربه باید برد-برد-برد باشد: برای شما، برند مشترک شما و مصرف‌کننده. به عنوان مثال، اگر شما دارای مخاطب بین‌المللی هستید که برند شریک شما به آن‌ها دسترسی ندارد، هنگام بحث در مورد مشارکت به این نکته اشاره کنید.

ساختن یک برند ممکن است کار بزرگی به نظر برسد، به خصوص زمانی که منابع محدود باشد. با این حال، روش‌های اقتصادی زیادی برای شروع و ادامه حرکت وجود دارد.

یک نقطه شروع عالی که هم مقرون به صرفه است و هم نرخ بازگشت سرمایه بالایی ارائه می‌دهد، ویدئو است. شاید فکر کنید که چگونه می‌توانید ویدئو خوب بسازید؟ فقط کافی است از یک آیفون یا گوشی هوشمند با قابلیت دوربین بالا استفاده کنید و از نرم‌افزارهای رایگان ویرایش ویدئو مانند iMovie استفاده کنید.

طبق توضیحات مازور، می‌توانید ویدئوی خود را به صورت داخلی اسکریپت کنید، آن را در یوتیوب به اشتراک بگذارید و یا در تمام کانال‌های دیجیتال تبلیغ کنید.

مازور  هم‌چنین بیان می‌کند که:

«بازاریابی ویدئویی فوق‌العاده مؤثر است – ویدئوها می‌توانند در صفحات محصول، صفحات راهنما، پست‌های وبلاگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، صفحات خرید محصول و غیره قرار بگیرند.

او ادامه می‌دهد،

«برای تقسیم وظایف ضبط ویدئو و هم‌چنین توزیع آن، با شریک خود کار کنید. در این صورت شما هم به مخاطبان کاملا جدید دسترسی پیدا می‌کنید و هم محتوای جذابی خواهید داشت که می‌توانید آن را در کانال‌های خود منتشر نمایید.»

و فراموش نکنید که از این فرآیند لذت ببرید.

البته، باید در این فرایند درجاتی از استراتژی و منطق نیز در نظر گرفته شود. به همین دلیل ابزارهایی برای کمک به شما در تعیین بخش‌های مختلف برندتان وجود دارد. اگر در مسائل فنی دچار مشکل شدید، فراموش نکنید که این یک تمرین خلاقانه است.

  1. یک مسترکلاس یا وبینار برگزار کنید

برگزاری وبینار برای برندینگ

استعدادهای موجود شرکت شما کدامند؟ آیا اعضای تیمتان در بازاریابی ایمیلی استاد هستند؟ آیا در کدنویسی عالی هستند؟ آیا هر سال جایزه بهترین استراتژیست برند جهان را دریافت می‌کنید؟

یک راه فوق‌العاده برای رشد برندتان و کسب سرنخ، استفاده از این استعدادها در یک مسترکلاس یا وبینار و تبلیغات آنلاین برای ثبت‌نام مخاطبان در این کلاس‌ها است.

با بهینه‌سازی تبلیغات مربوط به کلاس خود با هشتگ‌ها و زیرنویس‌های جالب، مخاطبانی را خواهید یافت که به آموزش‌های شما علاقه‌مند هستند. این مسترکلاس‌ها می‌توانند جلسات ۴۵ تا ۶۰ دقیقه‌ای باشند که نمای کلی از تخصص خاص شما را ارائه داده و نحوه انجام صحیح آن را به مخاطبان نشان می‌دهند.

برای مثال، اگر به دنبال ارائه یک وبینار باشیم، هنر استفاده از ایموجی‌ها در کسب و کار موضوع جالب و با اهمیتی است. می‌توانیم با توضیح اهمیت تعامل مشتریان در محتوای برند بر جذب آنان به عنوان مشتری شروع کنیم.

سپس، مزایا و معایب استفاده از ایموجی را توضیح خواهیم داد. در نهایت، زمان‌های درست و نادرست را برای گنجاندن ایموجی‌ها در پیام‌های بازاریابی را به اشتراک می‌گذاریم.

پس از آن، آزمایشی ارائه کرده و یافته‌های آن را گزارش خواهیم داد. حمایت یا رد آزمایش از فرضیه مورد نظر یعنی تاثیر استفاده از ایموجی بر جذب مشتری، موجب بحث و گفتگو در بخش سوالات خواهد شد، یعنی تعامل مخاطبان با برند ما.

وویلا یک طرح کلی برای یک مسترکلاس است که به منظور حمایت از اعتبار یک کسب ‌و کار فعال در زمینه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اجرای آزمایش‌ها نیاز به صرف هیچ هزینه‌ای ندارد و میزبانی وبینار تنها حدود یک ساعت از وقت شما را به خود اختصاصی می‌دهد.

با این حال، نتیجه این کار، انتشار اطلاعات در مورد ارزش یک شرکت و ارائه داده‌هایی است که از اعتبار آن شرکت پشتیبانی می‌کند. هم‌چنین در جهت تحقق ارزش‌های شرکت مانند کسب رضایت مشتریان و ارائه محتوای مفید و آموزشی به مخاطبان عمل می‌کند.

برندینگ مطابق با بودجه شما کاملا امکان‌پذیر است. در ایده‌پردازی به منظور یافتن روش‌های برندسازی موثر، مهم این است که چگونه از منابع محدود موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

توجه به مخاطبان اولین قدم است. به عنوان گام بعدی لازم است به روش‌های خلاقانه برای جذب مشتریان هدف فکر کنید.

از ساختن برند خود لذت ببرید. از این گذشته، این یک فرآیند خلاقانه است و در حالی که ممکن است همه‌ی آزمایش‌ها با موفقیت مواجه نشوند، فراموش نکنید که همیشه امکان یادگیری برای پیشرفت وجود دارد.

۱۰۰%
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + 20 =