ارتباط خوردن غذاهای سرخ شده با خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی

412

خوردن غذای سرخ شده با افزایش خطر مشکلات قلبی عروقی در ارتباط است.
خطر مشکلات قلبی عروقی به ازای هر ۴ اونس وعده اضافی در هفته افزایش می‌­یابد.
خطر نارسایی قلبی در افرادی که بیش‌ترین مصرف غذاهای سرخ شده را دارند در مقایسه با افراد با کم‌ترین میزان مصرف، ۳۷% بیش‌تر است.

تحلیل‌­های اخیر نشان می‌­دهد که خوردن غذاهای سرخ شده با افزایش خطر مشکلات قلبی عروقی شدید از جمله حمله و سکته قلبی در ارتباط است.

در این تحلیل‌­ها نتایج ۱۹ مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است که ۱۷ مورد مربوط به مشکلات قلبی عروقی شدید و ۶ مورد مربوط به همه انواع مرگ و میر بوده است. محققان دریافتند که خطر مشکلات قلبی عروقی با هر وعده اضافی به اندازه ۴ اونس (۱۱۴ گرم) افزایش می­‌یابد. نتایج این تحقیق در مجله Heart منتشر شده است.

به طور کلی، رژیم غذایی غربی مملو از گوشت­‌های­ فرآوری شده، چربی­‌های اشباع، قندهای تصفیه شده و کربوهیدرات‌­ها و خالی از میوه، سبزیجات، غلات کامل و غذاهای دریایی است. این نوع رژیم غذایی عامل خطر چاقی و دیابت نوع ۲ محسوب می‌­شود.

در این تحقیقات، محققان غذاهای سرخ شده را به طور ویژه مورد بررسی قرار داده‌­اند که در رژیم غذایی غربی رایج هستند. همچنین چگونگی تأثیر این غذاهای بر سلامت قلب و عروق را مطالعه کرده‌­اند.

غذاهای سوخاری و سرخ شده اغلب پر کالری هستند. و طعم خوب آن­ها موجب وسوسه به پرخوری می‌­شود. همچنین، غذاهای سرخ شده، به ویژه فست فودها، اغلب دارای چربی­‌های ترانس هستند که موجب افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (یا کلسترول بد) و کاهش سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (یا کلسترول خوب) می‌­شود.

علاوه براین، محققان دریافتند که سرخ کردن تولید محصولات جانبی شیمیایی را افزایش می‌­دهد که موجب تأثیر روی پاسخ التهابی بدن می­‌شود.

تاکنون، دانشمندان خوردن غذاهای سرخ شده را با چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری عروق کورونر و پرفشاری خون مرتبط می‌­دانستند. با این حال، محققان در بررسی انجام شده اخیر مشاهده کردند که تحقیقات درباره ارتباط بین غذای سرخ شده و بیماری‌­های قلبی عروقی و مرگ و میر، نتایج خوبی نداشته است. در نتیجه در تلاش‌اند تا با ارائه شواهد قطعی به پزشکان در ارائه رژیم­ غذایی کمک نمایند.

  • مصرف غذای سرخ شده و بیماری قلبی

محققان، داده‌­های ۱۷ تحقیق، شامل داده‌­های ۵۶۲ هزار و ۴۴۵ شرکت کننده و ۳۶ هزار و ۷۲۷ مورد مشکلات قلبی عروقی شدید، را برای ارزیابی ارتباط با خطر بیماری‌­های قلبی عروقی و همچنین داده­‌های ۶ مطالعه، شامل ۷۵۴ هزار و ۸۷۳ شرکت کننده و ۸۵ هزار و ۹۰۶ مورد مرگ را برای بررسی ارتباط بین غذای سرخ شده و مرگ و میر را جمع‌­آوری نمودند.

محققان دریافتند در افرادی که بیش‌ترین میزان مصرف غذای سرخ شده را دارند در مقایسه با افرادی که کم‌ترین میزان غذای سرخ شده را مصرف می‌­کنند، ۲۸% خطر مشکلات قلبی عروقی شدید، ۲۲% خطر بیماری عروق کورونر قلب و ۳۷% خطر نارسایی قلب بیش‌تر است.

این بررسی همچنین نشان داد که هر وعده هفتگی اضافی غذای سرخ شده به اندازه ۴ اونس، خطر نارسایی قلب را به میزان ۱۲%، حمله و سکته قلبی را ۳% و بیماری‌­های قلبی را ۲% افزایش داده است.

این تیم هیچ ارتباطی بین غذای سرخ شده و مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی یا هر علت دیگر را شناسایی نکردند. با این حال، این بررسی­‌های می­‌تواند نشان دهنده ناسازگاری یافته‌­های قبلی و تعداد مشهود شواهد باشد. محققان بر این باورند که دانشمندان در آینده ممکن است با دنبال کردن افراد شرکت کننده برای مدت زمان بیش‌تر، ارتباطی بین این موارد پیدا کنند.

پروفسور ریاض پاتل، استاد کاردیولوژی و مشاور کاردیولوژیست دانشگاه کالج لندن در انگلستان که در این مطالعه نقش نداشت، می‌گوید که این نتایج با درک کنونی ما از بیولوژی منطبق است:

“می‌­دانیم که غذای سرخ شده ارزش غذایی آن را کاهش می­‌دهد، چربی‌­های ترانس تولید می­‌کند (که مضر هستند) و همچنین موجب افزایش کالری غذا می­‌شود که همگی نهایتا منجر به بیماری‌­های قلبی خواهد شد.”

غذاهای سرخ شده

  • تحقیق بیشتری نیاز است

محققان پیش‌­بینی می‌­کنند که چندین مورد از مطالعات وارد شده در این بررسی‌­ها فقط اثرات یک نوع غذای سرخ شده مانند ماهی یا سیب‌­زمینی سرخ شده را به جای بررسی مصرف کل غذاهای سرخ شده توسط شرکت کنندگان مورد بررسی قرار داده‌­اند. این موضوع ممکن است به معنی دست کم گرفته شدن ارتباط بین غذاهای سرخ شده و مشکلات قلبی عروقی باشد.

پروفسور پاتل خاطر نشان می­‌کند که این مطالعات همچنین وابسته به حافظه افراد شرکت کننده است که می­‌تواند تحت تأثیر کم یا زیاد برآورد کردن غذای سرخ شده مصرفی باشد.
وی می‌­افزاید: “علاوه براین، ما غذاها را به صورت جداگانه نمی­‌خوریم بنابراین، کنترل کامل بر نوع و چگونگی غذا خوردن ما به خصوص طی سال‌­های طولانی بسیار سخت است.”

“مهم‌­تر این که، عوامل دیگری همراه با خوردن غذای سرخ شده می­‌تواند این خطر را افزایش دهد، مانند تمایل به نوشیدن نوشیدنی‌­های پر قند، استفاده از نمک بیش‌تر، خوردن غذاهای ناسالم دیگر، ورزش کم، مصرف دخانیات و فقر و محرومیت. بسیاری از این داده‌­ها احتمالا در مطالعات قبل ثبت و ضبط نشده‌­اند بنابراین، نمی­‌توان به طور کامل روی آن­ها حساب کرد.”

محققان این بررسی‌­ها توافق دارند که شناسایی روابط دقیق بین غذای سرخ شده و خطر بیماری‌­های قلبی عروقی، مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی عروقی و همه عوامل دیگر نیازمند تحقیقات بیش‌تر است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 − سه =