تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا

20

این روزها با آمدن فصل سرما و سرد شدن هوا، آمار ابتلای افراد به سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش یافته است. عموما افراد وقتی علایمی مانند آبریزش بینی و تب و سرفه را در خود می­‌بینند، با فرض این­که سرماخوردگی گرفته‌­اند اقدام به خود درمانی کرده و نیاز به مراجعه به پزشک نمی­‌بینند. اما این علایم همیشه برای سرماخوردگی نیست و گاهی ناشی از آنفولانزا است. از آن­جایی که آنفولانزا هم به مانند سرماخوردگی­‌های ساده به‌راحتی قابل درمان نیست و در مواردی ممکن است حتی به مرگ هم منجر شود، برای همین لازم است بدانیم که این دو یعنی تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟ در ادامه به این موضوع می­پردازیم.

وقتی با عطسه، سرفه از خواب بیدار می‌شوید و احساس درد و تب دارید، نمی‌توانید یک فعالیت عضلانی مطلوب داشته باشید، چگونه متوجه می‌شوید که علائم سرماخوردگی دارید یا آنفولانزا؟

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی

 سرماخوردگی یک بیماری تنفسی خفیف‌تر از آنفولانزا است. در حالی که علائم سرماخوردگی می‌توانند برای چند روز احساس بدی در شما ایجاد کنند، علائم آنفولانزا می‌توانند برای چند روز تا چند هفته احساس بیماری را در شما ایجاد کنند. آنفولانزا همچنین می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی مانند ذات‌الریه و بستری شدن در بیمارستان شود.

علائم سرماخوردگی

پیشنهاد عصر ۵شنبه: ۵ راه برای این‌که بتوانید در فصل زمستان از خود مراقبت کنید

علائم سرماخوردگی چیست؟

علائم سرماخوردگی معمولاً با گلودرد شروع می‌شود که معمولاً پس از یک یا دو روز از بین می‌رود.  ناراحتی‌های بینی، آبریزش بینی و احتقان همراه با سرفه در روزهای چهارم و پنجم دنبال می‌شوند. تب در بزرگسالان غیر معمول است، اما تب خفیف ممکن است. کودکان با سرماخوردگی بیشتر دچار تب می‌شوند.

با علائم سرماخوردگی، بینی در چند روز اول پر از ترشحات آبکی است. بعداً اینها ضخیم‌تر و تیره‌تر می‌شوند. مخاط تیره طبیعی است و معمولاً به این معنی نیست که شما یک عفونت باکتریایی مانند عفونت سینوسی ایجاد کرده‌اید.

علائم سرماخوردگی معمولا حدود یک هفته طول می‌کشد. در سه روز اول که علائم سرماخوردگی را دارید، مسری هستید. این بدان معناست که شما می‌توانید سرماخوردگی را به دیگران منتقل کنید، بنابراین در خانه بمانید و استراحت بسیار لازم را انجام دهید.

اگر علائم سرماخوردگی بعد از یک هفته بهبود نیافت، ممکن است عفونت باکتریایی داشته باشید، به این معنی که ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.

گاهی اوقات ممکن است علائم سرماخوردگی را با رینیت آلرژیک (تب یونجه) یا عفونت سینوسی اشتباه بگیرید.

اگر علائم سرماخوردگی به سرعت شروع شود و بعد از یک هفته بهبود  یابد، معمولاً سرماخوردگی است، نه آلرژی.

اگر به نظر می‌رسد علائم سرماخوردگی شما بعد از یک هفته بهتر نشد، با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا دچار آلرژی یا سینوزیت شده اید یا خیر.

علائم آنفولانزا

علائم آنفولانزا چیست؟

علائم آنفولانزا معمولاً شدیدتر از علائم سرماخوردگی هستند و به سرعت ظاهر می‌شوند. علائم آنفولانزا شامل گلودرد، تب، سردرد، درد عضلانی، احتقان، و سرفه است. آنفولانزای خوکی به ویژه با استفراغ و اسهال نیز مرتبط است.

بیشتر علائم آنفولانزا به تدریج طی دو تا پنج روز بهبود می‌یابد، اما این غیر معمول نیست که برای یک هفته یا بیشتر احساس خستگی کنید. یک عارضه رایج آنفولانزا، ذات الریه است، به ویژه در افراد جوان، مسن یا افرادی که دارای مشکلات ریوی یا قلبی هستند. اگر متوجه تنگی نفس شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. یکی دیگر از علائم رایج ذات الریه تب است که پس از یک یا دو روز از بین رفتن دوباره عود می کند.

درست مانند ویروس های سرماخوردگی، ویروس های آنفولانزا از طریق غشاهای مخاطی بینی، چشم ها یا دهان وارد بدن شما می شوند. هر بار که دست خود را به یکی از این قسمت‌ها لمس می‌کنید، ممکن است خود را به ویروس آلوده کنید، که این امر باعث می‌شود که با شستن مکرر دست‌ها برای جلوگیری از علائم آنفولانزا و سرماخوردگی، عاری از میکروب نگه دارید.

 چگونه متوجه شوید که علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی دارید؟ بسیاری از کارشناسان می گویند دمای بدن خود را اندازه بگیرید. علائم آنفولانزا اغلب شبیه علائم سرماخوردگی با احتقان بینی، سرفه، درد و بی حالی است. اما سرماخوردگی به ندرت دارای علائم تب بالای ۳۸.۵ درجه است. اما علائم آنفولانزا، احتمالاً در ابتدا با ویروس آنفولانزا تب خواهید داشت و احساس بسیاد بدی خواهید کرد. دردهای بدنی و عضله نیز در آنفولانزا شایع تر است.

چه زمانی با علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی با پزشک تماس بگیرم؟

اگر قبلاً علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی دارید، در صورت داشتن هر یک از علائم شدید زیر، مهم است که با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تب مداوم

تبی که بیش از سه روز طول بکشد می‌تواند نشانه عفونت باکتریایی دیگری باشد که باید درمان شود.

  • بلع دردناک

اگرچه گلودرد ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌تواند باعث ناراحتی خفیف شود، درد شدید می‌تواند به معنی گلودرد استرپتوکوکی باشد که نیاز به درمان دارد.

  • سرفه‌های مداوم

وقتی سرفه بعد از دو یا سه هفته از بین نمی‌رود، ممکن است برونشیت باشد که ممکن است به آنتی‌بیوتیک نیاز داشته باشد.  علاوه بر این، آسم یکی دیگر از دلایل سرفه های مداوم است.

  •  احتقان و سردرد مداوم

وقتی سرماخوردگی و آلرژی باعث احتقان و انسداد مجاری سینوسی می شود، می تواند منجر به عفونت سینوسی (سینوزیت) شود. اگر بعد از یک هفته درد اطراف چشم و صورت همراه با ترشح غلیظ بینی دارید، ممکن است عفونت باکتریایی داشته باشید و احتمالاً به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. با این حال، اکثر عفونت های سینوسی نیازی به آنتی بیوتیک ندارند.

در برخی موارد، ممکن است لازم باشد فوراً به مراقبت های پزشکی اورژانسی مراجعه کنید. در بزرگسالان، علائم بحران عبارتند از:

درد شدید قفسه سینه، سردرد شدید، تنگی نفس، سرگیجه، گیجی، استفراغ مداوم

در کودکان، علائم اضافی اورژانسی عبارتند از:

مشکل در تنفس یا تنفس سریع، رنگ پوست مایل به آبی، ننوشیدن مایعات کافی، بی‌حالی و عدم برقراری ارتباط عادی، تحریک‌پذیری یا ناراحتی شدید، علائمی که در حال بهبود بودند و سپس ناگهان بدتر می‌شوند، تب همراه با بثورات

 آیا می‌توانم از علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی جلوگیری کنم؟

مهمترین اقدام پیشگیری برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا شستن مکرر دست ها است. شستن دست ها با آب گرم و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه به دفع میکروب ها کمک می کند.

علاوه بر شستن دست ها برای جلوگیری از علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی، می توانید برای جلوگیری از آنفولانزای فصلی واکسن آنفولانزا نیز دریافت کنید. در عرض دو هفته پس از دریافت واکسن آنفولانزا، آنتی بادی در بدن ایجاد می شود و محافظت در برابر آنفولانزا را فراهم می کند. کودکانی که برای اولین بار واکسن را دریافت می کنند، نیاز به دو دوز دارند که با فاصله یک ماه از هم تزریق شوند.

با آرزوی سلامتی و تندرستی برای همه شما همراهان گرامی.

۱۰۰%
عالی
  • عالی
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 2 =