انواع بیماری های قلبی در کودکان

252

بیماری‌­های قلبی در بزرگسالان، سخت و مشکل است به خصوص زمانی که منجر به سکته می‌­شود اما بیماری های قلبی در کودکان نیز وجود دارند.

انواع مختلفی از بیماری‌­ های قلبی می‌­تواند کودکان را درگیر کند. مانند بیماری قلبی مادرزادی، عفونت عمومی بدن که باعث آسیب به قلب می‌­شود و بیماری قلبی که به دلیل وجود بیماری‌­های ارثی دیگر در کودک به وجود می‌­آید. خبر خوب این است که با توجه به پیشرفت در علم پزشکی، کودکان مبتلا به مشکلات قلبی می‌­توانند یک زندگی طبیعی و فعال داشته باشند.

بیماری قلبی مادرزادی در کودکان

بیماری قلبی مادرزادی

بیماری قلبی مادرزادی، بیماری است که از زمان تولد همراه با کودک است و معمولا به علت نقص در قلب به هنگام تولد به وجود می­‌آید.

در آمریکا تخمین زده می‌­شود که یک درصد کودکانی که در هر سال تولد می‌­شوند، مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی هستند. این بیماری، کودکان با این بیماری‌­ها را نیز درگیر می‌­کند:

  • کودکان با اختلالات دریچه قلب مانند زمانی که به علت تنگی دریچه قلب، پمپ خون به درستی انجام نمی‌­شود.
  • سندرم هیپوپلاستیک سمت چپ قلب، درواقع در این بیماری سمت چپ قلب کامل نشده است.
  • بیماری­‌هایی که در قلب سوراخ ایجاد می­‌کنند و مکان آنها بین دیواره­‌ها و رگ‌­های خونی اصلی که از قلب خارج می­‌شوند، است.

شامل بیماری‌­های: نقص سپتوم بطنی، نقص دیواره دهلیزی و نقص مجرای شریانی

  • تترالوژی فالوت که ترکیبی از چهار اختلال است: وجود سوراخ در دیواره بطنی، یک راه باریک میان بطن راست و رگ ریوی، ضخیم شدن قسمت راست قلب و جابه‌­جایی آئورت

بیماری قلبی مادرزادی می­‌تواند تاثیرات بلند مدت بر سلامت کودک داشته باشد. این بیماری معمولا با جراحی، روش‌های کاتتر، دارو و در موارد شدیدتر با پیوند قلب درمان می­‌شود. بعضی از کودکان نیاز دارند در طول زندگی‌­شان تحت نظر پزشک باشند.

 

 

تصلب شریان (سخت و محکم شدن رگ­ ها)

این بیماری به علت تولید بیش از اندازه چربی و پر شدن رگ‌­ها با کلسترول به وجود می‌­آید.

زمانی که تولید چربی بیشتر می‌­شود، رگ‌ها سفت و باریک شده و با ایجاد لخته خون ریسک سکته قلبی بالا می‌­رود. مدت زمان زیادی طول می­‌کشد تا این بیماری پیشرفت کند. به همین علت در سنین کودکی و نوجوانی این بیماری خودش را بروز نمی‌­دهد.

به دلیل این‌که چاقی، دیابت، فشار خون بالا و مشکلات دیگر، کودکان را در معرض خطر قرار می‌­دهد.

پزشکان توصیه می­‌کنند کودکانی که پیش زمینه خانوادگی دارند و در خانواده آنها، بیماری‌های قلبی، دیابت و چاقی شایع است؛ باید حتما از نظر میزان کلسترول خون و وجود فشار خون بالا مورد آزمایش قرار بگیرند. درمان برای کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون معمولا شامل تغییر سبک زندگی، افزایش تحرک و ورزش و رژیم غذایی است.

 

آریتمی قلبی در کودکان

آریتمی قلبی

یکی دیگر از بیماری های قلبی در کودکان آریتمی قلبی است.این بیماری شامل ریتم نامنظم قلب است و باعث می‌­شود قلب کم‌تر خون را پمپ کند. انواع مختلفی از آریتمی ممکن است در کودک به وجود بیاید مانند: ریتم زیاد قلب، ریتم کم قلب، سندرم qt و سندرم وولف پارکینسون وایت

نشانه‌­های این بیماری شامل: خستگی، ضعف، سرگیجه، غش کردن و سختی در غذا خوردن است. درمان این بیماری نیز با توجه به نوع آریتمی و تاثیر آن متفاوت است.

 

 

بیماری کاوازاکی

این بیماری، یک بیماری کمیاب است که باعث عفونت خون در رگ­‌های دست و پا، لب­‌ها و دهان و گلو می‌­شود. کاوازاکی باعث تب و تورم در غدد لنفاوی نیز می‌­شود. با وجود تحقیقات زیاد هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نیست.

طبق نظر انجمن بیماری­‌های قلبی در آمریکا، این بیماری از هر ۴ کودک یک نفر آنها را به بیماری‌­های قلبی دچار می‌­کند که بیشتر آنها زیر ۵ سال هستند. درمان این بیماری به شدت آن بستگی دارد اما معمولا شامل تجویز آسپیرین است. کودکانی که به این بیماری مبتلا می‌­شوند معمولا باید در طول زندگی‌شان زیر نظر پزشک باشند تا وضعیت قلبی آنها دائم چک شود.

 

 

صدا در قلب

صدا در قلب معمولا توسط عبور خون در دیواره‌­های قلب و یا رگ­‌های قلب ایجاد می‌­شود.

این موضوع بی خطر است اما اگر طولانی مدت ادامه پیدا کند باعث مشکلات قلبی و عروقی می‌­شود. این صداها باعث تب و یا کم خونی می­‌شوند. اگر پزشک متوجه وجود صدا در قلب کودک شود حتما چند تست انجام می‌­دهد تا از سلامت قلب کودک مطمئن شود. معمولا صدای قلب خود به خود برطرف می‌­شود اما گر طولانی مدت ادامه پیدا کند نیازمند درمان است.

 

 

پریکاردیت

این بیماری زمانی به وجود می‌­آید که غشایی که قلب را دربرگرفته است دچار عفونت یا التهاب شود.

زمانی که مقدار مایعات دربرگیرنده‌­ قلب افزایش پیدا کند، قدرت قلب برای پمپ خون کم می‌­شود.

پریکاردیت معمولا بعد از جراحی قلب، عفونت­‌های باکتریایی، ضربه به قفسه سینه یا اختلالات بافت پیوندی مانند لوپوس ایجاد می­‌شود. درمان این بیماری نیز با توجه به شدت آن، سن کودک و یا وضعیت سلامتی او متفاوت است.

 

 

 

 

روماتیسم قلبی

در صورت عدم درمان، باکتری‌­های استرپتوکوک که معمولا باعث ایجاد گلو درد و تب مخملک می­‌شود، می‌توانند باعث بیماری روماتیسم قلبی شوند.

این بیماری به طور جدی و دائمی می‌­تواند باعث آسیب به بطن­‌ها و عضلات قلب شود (با ایجاد التهاب عضلات قلب که با نام میوکاردیت شناخته می‌شود.)

طبق نظر بیمارستان کودکان در سیاتل آمریکا، تب روماتیسم معمولا در کودکان ۵ تا ۱۵ ساله بروز می‌­کند اما علائم بیماری روماتیسم قلبی ۱۰ تا ۲۰ سال خودش را نشان نمی‌­دهد. امروزه تب روماتیسم و بیماری روماتیسم قلبی در آمریکا دیگر شایع نیستند. این بیماری می‌­تواند با درمان آنتی‌بیوتیکی جلوگیری شود.

 

 

عفونت ­های ویروسی

ویروس‌­ها علاوه بر این‌که می­‌توانند باعث بیماری‌­های تنفسی و یا آنفولانزا شوند، بر قلب نیز تاثیر می­‌گذارند. عفونت ویروسی می­‌تواند باعث میوکاردیت که پمپ خون از قلب به بدن را تحت تاثیر می‌­گذارد، ایجاد ­شود.

عفونت‌های ویروسی در قلب معمولا خیلی کم اتفاق می‌­افتند و معمولا علائم خاصی نیز ندارند. زمانی که علائم بروز کند شبیه علائم آنفولانزا خواهند بود مانند خستگی، تنفس­‌های کوتاه و ناراحتی‌­های قفسه سینه. درمان نیز شامل دارودرمانی و رفع علائم‌­های میوکاردیت است.

۳۳%
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • ضعیف
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.